Marcel Marin

Recent, la Buftea şi Mogoşoaia, au fost programate meciurile contând pentru ediţia a V-a a turneului internaţional „Junior Cup”. La turneu, unul cu participare internaţională, au concurat şi mai multe echipe prahovene, Petrolul 95, dar şi două grupe de la Petrolul 52, la categoria de vârstă „sub 10 ani”, la turneu fiind prezente diverse categorii de copii, de la cei mai mici – sub 7 ani, până la categoria „sub 15 ani”.

juniori1
În total, au fost aproximativ 150 de echipe înscrise în turneu, pe diverse categorii ale competiţiei, meciurile „întinzându-se” pe durata a şase zile!
Pentru Petrolul 52 (grupa pregătită de „Bebe” Zahiu, la categoria „2007”), turneul se poate spune că a fost unul reuşit, petroliştii reuşind să ajungă în finală, pe care au pierdut-o în faţa celor de la New Stars (clubul susţinut de fostele glorii steliste Petre Marin şi Sorin Ghionea) cu scorul de 6-0, satisfacţia fiind însă aceea că Mario Ioniţă – jucător al echipei ploieştene – a fost desemnat „jucătorul turneului” la această categorie, evoluţia sa fiind una care a încântat asistenţa, acesta fiind premiat de către fostul antrenor stelist, Massimo Pedrazzini, unul dintre promotorii acestui turneu.
Antrenorul Bogdan Zahiu şi-a împărţit elevii în două echipe distincte, Petrolul Galben şi Petrolul Albastru. „Galbenii” au învins, în faza grupelor, pe Inter Galaxy (2-1), Junior 8 (4-0), News Stars Alb (4-2), fiind bătuţi de Zimbru Chişinău (1-11), aceştia disputând finala pentru locurile 5-6, pierdută, de asemenea, în faţa celor de la Viitorul Năsăud.
„Albaştrii” – unde a jucat şi premiantul Mario Ioniţă – au trecut de grupe cu 3 victorii (5-0 cu Viitorul Năsăud, AFC Calcio 7-0, Juniorul Bucureşti 6-0) şi un eşec (1-8 cu New Star Roşu, aceeaşi echipă care avea să câştige şi finala).