Petre Apostol

Pe lista extinsă pentru alcătuirea lotului naţional de atletism în vederea participării la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul acesta este inclusă şi o sportivă prahoveană, componentă a Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina: Andreea Lungu.
Multiplă campioană naţională, la copii şi la junioare, eleva profesoarei Mihaela Marin este luată în calcul pentru a reprezenta România la probele de aruncare a greutăţii şi de aruncare a discului. Născută în 2002, atleta prahoveană a câştigat, la finalul lunii martie, titlul naţional la junioare 3, în cadrul probei de aruncare a discului (1 kg), cu 40,64 metri, în vreme ce la proba de aruncare a greutăţii a cucerit medalia de argint, cu 12,72 metri.
Pe lista extinsă pentru participarea la FOTE au fost trecuţi 40 de sportivi, dintre care vor fi aleşi 22: 11 la feminin şi 11 la masculin.
Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediţia de vară, a ajuns la a XIV-a ediţie, fiind organizat o dată la doi ani, prima ediţie desfăşurându-se în 1991. Evenimentul a prins viaţă la iniţiativa fostului preşedinte al Comitetului Olimpic European, Jacques Rogge, competiţia fiind rezervată tinerilor sportivi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.
Ediţia de anul acesta este programată să se desfăşoare la Gyor, în Ungaria, în perioada 23-29 iulie, 48 de naţiuni asociate Comitetului Olimpic European urmând să participe în cadrul a zece discipline sportive: atletism, baschet, handbal, judo, tenis, volei, ciclism, kaiac canoe, gimnastică artistică, înot.