Petre Apostol

Sâmbătă, pe Stadionul „Avangard” din Lutsk, în Ucraina, a avut loc un meci internațional de atletism pentru juniori I (U20), între reprezentativele din țara gazdă, Cipru, Israel, Belarus și România. Din delegația tricoloră au făcut parte atletul Mihai Pîslaru și antrenoarea sa, profesoara Maria Andrei, de la CSȘ Ploiești – CSM București.
Unul dintre atleții de viitor ai țării la proba de 400 metri, la care deține recordul național la juniori 2, Mihai Pîslaru este vicecampion balcanic atât la juniori 2, cât și la juniori 1, precum și vicecampion european la cadeți.

LAElevul profesoarei Maria Andrei și-a mai trecut o performanță internațională în palmares, reușind, la întrecerea de la Lutsk, să se claseze pe locul al doilea în cadrul probei de 400 m.
Evoluând pe culoarul cu numărul 7, Mihai Pîslaru a trecut linia de sosire cu timpul de 48.33 secunde, fiind în luptă pentru victorie cu ucraineanul Oleh Myronets, cu un an mai mare decât el, care a participat pe culoarul 5.
Reprezentantul gazdelor, însă, s-a impus, cu timpul de 48.08 secunde, podiumul fiind completat de belarusul Maksim Hrabarenka (48.85 secunde).
Mihai Pîslaru a mai evoluat și în proba de ștafetă 4×100 m, alături de Radu Costache, Florentin Cojocaru și Ciprian Daroczi. Echipa României a încheiat pe locul al treilea, cu timpul de 44.75 secunde, fiind devansată de Ucraina (42.40 secunde), respectiv Cipru (43.38 secunde).
În clasamentul pe națiuni, România s-a situat pe locul al patrulea, cu 71 de puncte, prima poziție revenind Ucrainei, cu 103 puncte, urmată de Belarus (97 puncte) și Israel (75 puncte). Cipru a încheiat ierarhia, cu 57 de puncte.