•  Cercetătorii din Statele Unite au demontat mitul potrivit căruia cartoful ar fi nesănătos. În opinia lor, această legumă poate fi extrem de benefică în timpul curelor de slăbit. Cercetătorii au efectuat un experiment cu trei grupe de voluntari, notează Rador. Unii au consumat timp de trei luni alimente cu un aport caloric redus, în timp ce alţii au consumat alimente cu un indice glicemic foarte mare, iar cel de-al treilea grup mânca absolut orice, fără a avea unele restricţii alimentare. Tuturor voluntarilor care au luat parte la acest experiment li se dădea câte 5-7 porţii de cartofi. După cum s-a constatat în urma experimentului, consumul de cartof nu influenţează sub nicio formă asupra dinamicii de slăbire, anunţă descoperă.ro.
  •  Bananele, căpşunile, lămâile şi portocalele produc căldura asupra digestiei, iar laptele are efect de răcire. Atunci când aceste alimente ajung în stomac, devin acre, iar acest lucru poate afecta procesul de digestie. În plus, poate fi provocat un dezechilibru al florei intestinale, ceea ce poate fi rău pentru sănătatea ta. Evitaţi această combinaţie de alimente! De asemenea, evitaţi combinaţia lapte şi carne. Laptele este un aliment complet şi concentrat, deoarece este bogat în substanţe nutritive, iar sistemul digestiv are nevoie de timp pentru a-l digera. Combinarea lui cu alte proteine, carnea, va pune presiune asupra stomacului, scrie Click.
  •  Dacă vreţi să slăbiţi, ar fi bine să renunţaţi la apa minerală carbogazoasă în favoarea celei plate, susţin specialiştii. Dioxidul de carbon ar putea contribui la senzaţia de foame! Studii realizate pe animale de laborator şi pe un eşantion redus de subiecţi umani sugerează că apa acidulată ar favoriza luarea în greutate, scrie DailyMail. Potrivit acestei cercetări realizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Birzeit, dioxidul de carbon ar creşte pofta de mâncare, arată CSID.