Petrolul Ploieşti – Avântul Măneciu 7-0 (4-0)

Stadion: „Ilie Oană”, Ploieşti. Spectatori: 1.700.
Au marcat: Cl. Tudor (17, 21), Butufei (19, 88), Stănescu (44), R. Alecsandru (50), N. Popescu (55)
Petrolul: Chiş – Olaru, R. Alecsandru, Chiriţă, Al. Radu – Butufei, Cl. Tudor (cpt) (53 N. Popescu) – I. Dumitrescu, Păun (46 Niţescu), D. Gheorghe (61 Catană) – Stănescu (46 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.
Avântul: Toma – R. Constantin, Moise (42 Modrişan, 67 Chercheaţă), Stanciu, Filip (cpt), Borş – Ad. Năstase (67 Ciobanu) – Onea, Tudorache (75 Sârbu), Savu – Neagu. Antrenor: Dorinel Beznea.
Au arbitrat: Cristina Părăluţă – Claudiu Dumitru şi Valentin Dediu.
Observator: Marian Deaconu.
Cartonaşe galbene: R. Alecsandru (31), N. Popescu (77).
Jucătorul meciului: Vladimir Butufei (Petrolul Ploieşti).

Bogdan Chitic

Liderul Ligii A Prahova, Petrolul Ploieşti, a rezolvat prima „ecuaţie” a sezonului de vară, cu trei etape rămase până la final. Sâmbătă seară, găzarii şi-au asigurat matematic titlul în eşalonul judeţean de elită, după victoria, scor 7-0, cu Avântul Măneciu, în condiţiile în care, în dimineaţa aceleiaşi zile, CS Blejoi reuşise doar o remiză albă la Cornu. Cu 9 puncte avans şi avantajul meciurilor directe în palmares, ploieştenii merg, astfel, la barajul de promovare pentru Liga a III-a, acolo unde, dacă tradiţia de peste 15 ani a echipelor prahovene va fi respectată, băieţii lui Tavi Grigore vor „lua liftul” către etajul superior.
7-bÎn prezenţa unei asistenţe destul de palide, în comparaţie cu media spectatorilor din acest sezon, la meciurile de pe teren propriu, „galben-albaştrii” au făcut spectacol în faţa unei formaţii descumpănite, cu destule probleme de lot. Cu titlul pe masă, Cl. Tudor şi compania au trecut la fapte puţin după primul sfert de oră, atunci când însuşi „căpitanul” gazdelor (17) a inaugurat tabela cu un şut de la 22 de metri. Peste alte câteva zeci de secunde, Butufei (19) a dublat avantajul ploieştenilor printr-o lovitură de cap, iar, până la pauză, „lupii” au mai muşcat de două ori. Cl. Tudor (21) şi Stănescu (44) – acesta din urmă după o pasă a lui Al. Radu, au dus scorul la 4-0, dar show-ul era departe de a se fi încheiat. R. Alecsandru (50), cu o execuţie de atacant pur sânge, şi N. Popescu (55), printr-o torpilă expediată de la 16 metri, „au dat fotbalul pe tenis”, scor 6-0, dar scorul final avea să-l stabilească acelaşi inepuizabil V. Butufei (88), printr-o execuţie din apropiere.
Săptămâna această, Petrolul va juca miercuri, de la ora 18:00, la Vălenii de Munte, iar duminică, probabil de la aceeaşi oră, pe teren propriu, cu CSO Plopeni, în penultima etapă a campionatului. Până atunci, găzarii pot savura în linişte câştigarea titlului şi antamarea biletelor pentru baraj, obiectivul pe termen scurt atins în weekend, dar cu „bătaie lungă” către promovare şi realizarea unui prim pas înspre direcţia revenirii „la masa bogaţilor”.

Cu suporterii, la … Pom!

Victoria de sâmbătă, sinonimă cu acontarea titlului în Liga A Prahova, a avut parte de o bine meritată „repriză suplimentară”, alături de fani, la „Pomul Verde”, locaţia preferată a găzarilor şi o gazdă mereu primitoare pentru elevii lui Tavi Grigore. Cu Jean Prunescu – în rolul de „maestru de ceremonii”, găzarii au petrecut şi s-au simţit bine lângă supoteri, seara încheindu-se cu o şedinţă foto „ad-hoc” pentru întreaga suflare petrolistă.

Liga A Prahova, etapa a XXVII-a:

Tricolorul Breaza – AFC Băneşti-Urleta 0-3
Petrolul Ploieşti – Avântul Măneciu 7-0
Unirea Cocorăştii Colţ – CSO Teleajenul Vălenii de Munte 1-4
CS Ceptura – CSO Plopeni 5-3
Unirea Urlaţi – CS Măneşti Coada Izvorului 1-3
Petrolul Băicoi – CS Păuleşti 0-2
AFC Brebu – AS Tufeni Băicoi 5-2
CS Cornu – CS Blejoi 0-0