Recenta modificare a legilor, prin care se permite autorităţilor locale să aloce până la 5% din buget pentru susţinerea activităţii sportive reprezintă o adevărată mană cerească pentru cluburile sportive susţinute de primării! Doar dacă ne gândim că oraşe ca Timişoara sau Cluj pot cheltui 15 milioane de euro pentru sport, Bucureştiul chiar vreo 55 (!!!), iar Ploieştiul “doar” 5,7 milioane de euro, ne dăm seama cât de multe se pot face pentru sport şi sportivii… Şi de aici, din păcate, încep “problemele”!
Nu suntem mai “catolici decât Papa”, dar, cel puţin în cazul Ploieştiului, s-a cheltuit enorm, în trecut, la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, pe lucruri nejustificate sau dificil de explicat! Contracte de publicitate, chirii enorme, facturi de transport sau medicamente pe sume exorbitante, contracte generoase, prost gândite, tot felul de alte cheltuieli “cu dedicaţii”, pentru care municipalitatea este “bună de plată” în urma proceselor pierdute în instanţele civile, un manageriat neprofesionist, asigurat doar prin numiri politice, toate la un loc au lăsat “pe planul doi” interesele reale ale sportului.
Dacă va fi la fel, iar legea va fi folosită doar ca “aliat al intereselor”, atunci, nu am făcut nimic!
Mâine, discutăm un pic şi despre un oarecare conflict de interese, în care banul public, cheltuit în sport, afectează banul privat, investit în acelaşi fenomen! Petrolul 52 este doar una dintre structurile care are de ce să-şi facă griji!