Marian Dima

Ultima reuniune de trap de pe Hipodromul Ploieşti a început să confirme problemele pe care le întâmpină organizarea curselor, participarea unor crescători şi cai de peste hotare făcând posibilă desfăşurarea curselor, chiar dacă nu s-au respectat condiţiile regulamentare. Până la urmă, cursele fiind amicale, s-a făcut un compromis, pe care, în viitor, crescătorii îl vor evitat, duminică, după încheierea reuniunii, aceştia având o şedinţă de aproape trei ore pe această temă.
Revenind la cele 5 curse (una de calificare, plus 4 cu premii), să notăm că premiile Bon şi Bosfor – cele mai improtante financiar, cu un “buget” de 24.000 de ron – au fost, ambele, câştigate de Mihai Păun cu armăsarii Sunny şi Tajfun.
Ca un element inedit, notăm că în două dintre curse, în sulky a fost prezent un driver sârb, Dragan Djuricic, venit pentru a conduce doi cai ai unui proprietar din România, Sorin Mavru. Totodată, alţi doi driveri, de data aceasta din Ungaria, Kulik Ferenc şi Zalai Gabor, au partipicat la curse conducându-şi propriii cai, Utszeli şi Tutanhamon, străinii bifând locurile 2 în cursele mai sus menţionate.

Prima amendă „disciplinară”

Unul dintre crescătorii de cai de pe Hipodrom, Marius Albişor a “bifat”, prima amendă importantă dată unui oficial, acesta primind o sancţiune de 500 de ron pentru injurii aduse arbitrilor reuniunii. Albişor a “luat partea” crescătorului ungur – Kulik Ferenc, care, la ultima cursă – Premiul “Bosfor”, nu a înţeles comenzile date în română din turn şi astfel nu a mai apucat să ia startul! Limbajul “colorat” la adresa oficialilor de pe Hipodrom îl va costa însă destul de scump.

Nu au fost bani de tuns iarba!

Hipodromul Ploieşti s-a prezentat mai “obosit” decât la precedentele reuniuni, numărul spectatorilor scăzând constant (au fost 250-300 de oameni în tribune), organizatorii luând decizia de a micşora “timpii morţi” dintre curse, intervalul fiind scăzut la 25 de minute (de la 30), pentru a se dinamiza programul. Totuşi, participanţii în curse nu au respectat aceşti timp, astfel că reuniunea s-a “dus” cu aproape o oră peste programul iniţial, un alt aspect negativ fiind acela că iarba nu a fost tunsă decât pe o porţiune foarte mică, în dreptul tribunelor! Motivul – nu au fost bani din partea CSM-ului pentru repararea unui utilaj stricat!