•  Unghiile sănătoase au o culoarea roz pal, ceea ce înseamnă că sunt bine vascularizate. Dacă încep să-şi schimbe culoarea înseamnă că le lipseşte o anumită substanţă nutritivă, că are o infecţie sau o deficienţă de vitamine. Unghiile albe: atunci când culoarea unghiilor se deschide şi devine albă este un semn că nu există suficient fier în organism. Din acest motiv, circulaţia sângelui este deficitară, iar sângele nu mai ajunge la unghii în mod corespunzător. Puteţi rezolva această problemă, dacă luaţi suplimente de magneziu, ceea ce va permite organismului să asimileze mai bine fierul, potrivit Click.
  •  Hainele sintetice sunt un pericol pentru pielea noastră. Dermatitele şi alergiile sunt doar câteva dintre afecţiunile pe care haine sintetice le pot provoca. „Am uitat necazurile produse şi, încântaţi de culorile strălucitoare, costurile reduse şi versatilitatea, începem să folosim din ce în ce mai mult ţesăturile obţinute din petrol. Deşi riscurile sunt greu de contabilizat, pentru că în aceşti ani ţesăturile sintetice au evoluat tehnologic, acum există şi microfibre care absorb transpiraţia, ţesături care lasă apa să treacă, ţesături care rezistă la radiaţia ultravioletă etc., cu toate astea, materialele sintetice au anumite caracteristici. În primul rând, nu lasă pielea să respire (în special fibrele de nylon, poliamidă, lycra)”, spune dr. dermatolog Viviana Iordache pentru Gândul, citată de CSID.
  •  Insuficienţa venoasă cronică este o afecţiune din ce în ce mai frecventă în prezent, fiind întâlnită la aproximativ 50% din populaţia globului, respectiv la 32% dintre români. Cele mai afectate sunt femeile, estimându-se că dintre persoanele cu boală venoasă cronică, aproximativ 80% sunt femei, iar 20% – bărbaţi, potrivit studiului internaţional VeinConsult, în care au fost incluşi peste 91.500 de pacienţi din 20 de ţări, printre care şi România. Insuficienţa venoasă cronică are simptome variate, de la cele mai simple, cum sunt senzaţiile de picioare dureroase, grele, umflate sau „neliniştite”, până la complicaţii ce pot afecta serios calitatea vieţii persoanelor afectate, precum varicele, tromboflebita superficială sau profundă, notează doctorulzilei.ro.