Marian Dima

Echipele prahovene premiante, afiliate în campionatele organizate de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova, au susţinut meciurile din faza semifinală a întrecerii naţionale, dintre acestea, una singură – CS Câmpina – reuşind să se califice în faza semifinală a întrecerii.
Astfel, la juniorii A, formaţia pregătită de Robert Opatchi a trecut de Unirea Ungureni (campioana din Dâmboviţa), învingând în ambele manşe. În prima, la Ungureni, câmpinenii au avut „surpriza” să facă deplasarea degeaba, gazdele nereuşind să asigure asistenţa medicală corespunzătoare cerinţelor acestei competiţii, astfel că a fost 3-0, la „masa verde”, pentru prahoveni, care, apoi, în partida retur, au câştigat de o manieră categorică, pe teren propriu, cu scorul de 8-1! George Dumitru (2 goluri), Stancu (3), Catrina (2) şi Julan au adus succesul într-un joc în care Opatchi şi Claudiu Dumitrescu (jucătorul de la FC Băneşti fiind secund la juniorii câmpineni) au trimis în teren următorii jucători: R. Gheorghe – Julan, Rece, Banu, Catrina, Badea, Micuţă, Cordoş, Stancu, G. Dumitru, D. Dumitru, pe parcursul partidei intrând şi Iatan, Zob şi M. Ştefan.
De văzut care va fi traseul juniorilor câmpineni în continuare, nu puţine fiind vocile care susţin că aceştia ar merita să formeze, pe scheletul echipei câştigătoare în competiţia juniorilor A judeţeni, o echipă de seniori, care să reînvie fotbalul în cel de-al doilea municipiu al judeţului. Un exemplu similar l-a oferit CSO Slănic, care, după ce a câştigat întrecerea judeţeană, a trecut respectivii jucători la seniori şi, cu unele implanturi reuşite, a ajuns la un pas de promovarea în Superligă!

Băneştiul şi Petrosportul – eşecuri fără pretenţii

La juniori B, CS Băneşti a avut o misiune foarte dificilă, campioana Prahovei, la acest nivel juvenil, dând piept cu CS Voluntari, club care are o academie cu câteva sute de fotbalişti în “portofoliu”. Băneştiul a pierdut ambele manşe, cu 2-0 pe teren propriu şi 4-2 în deplasare (unde a avut însă 2-0 în prima repriză, la un moment dat!), ratând calificarea în turneul zonal.
Şi la juniori D, campioana judeţeană – Petrosport Ploieşti (echipă format din grupa juniorilor de la Petrolul Băicoi, de fapt) – a capotat în turneul zonal de la Buzău, unde a pierdut cu 4-1 în faţa echipei gazdă şi 8-0 în faţa celor de la Juventus Bucureşti – care au şi câştigat “zona”.