Autoritatea locală ploieşteană şi-a dat seama că, în situaţia actuală, cu Clubul Sportiv Municipal având conturile blocate şi datorii de sute de mii de euro, pe care nu le vedem prea curând achitate, scoaterea de sub tutela CSM-ului a bazelor sportive (stadionul „Ilie Oană” şi Hipodromul, în principal) ar reprezenta o soluţie, o mişcare necesară pentru bugetul local!
De ce oare, de ce oare? Răspunsul este simplu! Arena „Ilie Oană” se prefigurează a deveni „cartier general” pentru cel puţin două echipe, în sezonul viitor, dacă nu cumva trei sau mai multe – Petrolul, în Liga a III-a, Juventus Bucureşti, în Liga I şi, la nevoie, FC Voluntari, tot în primul eşalon, fără a mai pune la socoteală posibilele prezenţe „pasagere” ale Viitorului sau acţiuni ale Federaţiei Române de Fotbal! Asta înseamnă „suta de milioane de lei vechi”, minimum, în medie, pe săptămână, bani care, în situaţia actuală, ar „pansa”, câte puţin, CSM-ul, în sensul că orice bănuţ intrat în cont este repede săltat de executorii judecătoreşti! Adică, CSM-ul nu se alege cu nimic, la propriu, nu are banii la dispoziţie să întreţină respectivele baze sportive! Odată reapărută în „peisaj” o nouă Administraţie a bazelor sportive, „partidu” va pune, aşa cum îi ştim obiceiul, oamenii potriviţi la locurile potrivite, şi banii vor putea fi cheltuiţi aşa cum o cere „direcţia unde bate vântul”.
Concomitent, însă, în momentul când CSM-ului i se iau şi aceste mici surse de venit, este clar că va urma colapsul total!