Petre Apostol

După trei etape disputate în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, clasamentul este condus de un bulgar, Kamenov Lyuben (Mitsubishi Lancer Evo VIII), care se află la egalitate de puncte, însă, cu Paul Andronic (Mitsubishi Lancer Evo V), campionul din 2015. Şi în acest sezon, campionatul cuprinde etapa din Sinaia, rundă programată peste o lună, în perioada 22-23 iulie, care va da startul celei de-a doua jumătăţi a competiţiei.
În primele trei etape ale campionatului s-au înregistrat tot atâţia câştigători, de remarcat, însă, că printre aceştia nu se numără cei doi piloţi aflaţi în fruntea ierarhiei. Astfel, prima rundă, disputată la Râşnov (Trofeul Serus), a fost câştigată de Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VIII), apoi campionul en-titre Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo IX) s-a impus la Braşov (Trofeul Total), pentru ca la etapa desfăşurată săptămâna trecută, la Runca (Cupa Gorjului), victorios să fie Adrian Dumitrescu, nepotul legendarului Marin Dumitrescu.
Prin urmare, în clasament, Lyuben (situat de două ori pe locul al doilea, în prima şi a treia etapă) şi Andronic (un loc doi în a doua etapă) au câte 45 de puncte, fiind urmaţi de Cuzma şi Răduţ, cu câte 40 de puncte fiecare, în vreme ce Dumitrescu se află al cincilea, cu cele 25 de puncte obţinute la Runca.
Următoarea etapă este programată peste două săptămâni, la Reşiţa (Memorialul „Werner Hirschvogel”), înainte ca sezonul să aibă parte de cea mai specială rundă, cea de la Sinaia, care este singura dată în care concurenţii vor participa pe un traseu în oraş.