Petre Apostol

Secția de gimnastică ritmică de la CSM Ploiești va fi prezentă la Campionatele Naționale rezervate pentru junioare mici (9-10 ani și 11-12 ani), care sunt programate în perioada 21-25 iunie, la Brașov.
Prin eforturile realizate de părinți și de antrenoarele secției, Liliana Băescu și Simona Puiu, micuțele reprezentante ploieștene vor participa pe covorul de concurs, competiție la care CSM Ploiești a câștigat titlul suprem la ediția anterioară, la categoria a III-a, la echipe (în foto). Acela a fost al doilea titlu național câștigat de echipa ploieșteană la această categorie de vârstă, după cel obținut în 2013.
CSM Ploiești va avea cinci sportive în competiție, Julia Oprea, Gabriela Constantin, Anisia Drăgan și Sabina Enache urmând să concureze la categoria a III-a, în vreme ce Julia Șerban va participa la categoria a IV-a.
La ediția de anul trecut, Sabina Enache a fost prezentă în trei finale la categoria a IV-a, la cerc obținând cel mai bun rezultat, locul al cincilea. De asemenea, și Julia Oprea a fost prezentă, anul trecut, la finala de la cerc la categoria a III-a, unde a ocupat locul al șaselea. Aceasta a făcut parte şi din echipa campioană a clubului ploieștean, în acea formație regăsindu-se și Gabriela Constantin, dintre gimnastele care vor participa și la actuala ediție a campionatului.
Sâmbătă, gimnastele clubului ploieştean au efectuat o ultimă verificare, în Sala „Olimpia”, înainte de plecarea la campionate.
Se anunţă un campionat foarte disputat, având în vede că la ambele categorii de concurs sunt înscrise în competiţie câte 76 de sportive.

Tabără internaţională organizată de clubul ploieștean

9-bCu pași mici, dar siguri, secția de la CSM Ploiești a devenit unul dintre cele mai importante centre din țară la gimnastică ritmică, având-o, în prezent, pe Denisa Stoian lidera echipei, cea care a participat la Campionatele Europene de junioare, anul trecut, iar acum este în luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret din 2018.
Iar reprezentantele clubului ploieștean continuă să realizeze programe de dezvoltare a acestui sport, intenționând să organizeze prima tabără internațională de gimnastică ritmică la Ploiești. Evenimentul este programat să aibă loc la finalul lunii iulie – începutul lunii august, iar colectivul tehnic este unul cu renume.
Alături de coordonatoarea evenimentului, antrenoarea Liliana Băescu, care este și arbitru internațional, vor mai fi prezente Simona Puiu, antrenoarea secției de la CSM Ploiești, profesoară de educație fizică și sport, coregrafa Tatiana Arencova, cea care s-a ocupat de pregătirea gimnastelor de la clubul ploieștean, fostă balerină la Opera Națională a României, fosta campioană mondială universitară la atletism, Cetățean de onoare în Ploiești, lector universitar doctor Mirela Dulgheru, în calitate de preparator fizic, precum și Alexandra Piscupescu, invitată de onoare, antrenoare și arbitru internațional în prezent, după o carieră extraordinară ca sportivă.