Florin Tanasescu

Ne-am adunat aici, în școala numită Teleormania, în sfânta zi de duminică, pentru a vă explica dv, părinților și micuților care vor începe clasa zero la toamnă, cam cum stau treburile cu noua programă din sezonul competițional 2017 – 2020. Sunt diriginta clasei, Carmen Dan, pentru cei care mă confundă cu polițistul Godină.
Așadar, alfabetul începe, de-aci încolo, cu P mare de tipar, după care urmează S mare de tipar și apoi D mare de tipar. Restul este p, n, l și p, n, ţ, c, d. Vocalele sunt pentru cei care au vise erotice cu Alina Gorghiu ori Raluca Turcan sau mizează pe cai morți la Palatul Victoria, adică pe Sorin Grindeanu.
Un glas din sală: – Păi nu ați făcut acordul corect; restul sunt p, n, l și p, n, ț, c, d…
– Partidul nu greșește niciodată, nefericitule. Am zis este, rămâne cum s-a stabilit: Dragnea este cel mai tare din parcare.
– Gabriela Firea cum se va scrie ?
– Cum se aude, pentru membrii cotizanți. Pentru telespectatori, Lady Ga Ga. Altă întrebare ?
– Da’ Olguța Vasilescu?
– Goodbye my love, goodbye, așa se scrie. Nu se supără nimeni dacă-i ziceți Brigitte Bardot. Poate doar Clotilde Armand. Dar, ca să împăcați și capra și varza, puteți să-i ziceți Sexy Craioveanca. Dau acum cuvântul lu’ dom profesor de religie, suplinitor, Remus Cernea.
Cuvântă Remus: – Așa cum se risipește apa plată din fața monstrului din Loch Ness, pentru a-i lăsa pe delfini să zburde, așa să se ducă pe pustie și cei care îl susțin pe Grindeanu. Acum, cei chemați, ieșiți, cei chemați, ieșiți ! Aveți totuși grijă să nu vă lovească vreo mașină, din greșeală ! ( Și se cărăbănesc membrii filialelor PSD Timiș și Caraș Severin).
Diriga: Îl avem printre noi, și nu printre morminte, că acolo sunt tablourile lui Modigliani, pe Darius al lui Istaspe. La loc comanda: pe Darius Vâlcov. El vă va explica şi cum vor proceda viitorii membri PSD, acuș țânci, la materia numită desen.
– Inculpatul Istaspe: Părinții care au scris pe ziduri “Jos PSD!” , pentru a le fi iertată greșeala cea cu voie, să deseneze pe peretele dinspre Răsărit al școlii un cerc pe care să scrie “Loc de dat cu capul”. Că la asta vă pricepeți, să-l susțineți ca berbecii, pe Sorin. Atât am avut de zis, acuș am de scris un scenariu SF comandat de partid.
Profu’ de lucru manual se bagă și el în seamă: – După cum se știe, munca membrilor din teritoriu l-a creat pe omul nou: Liviu Dragnea. Am o seceră și un ciocan în mână, ceea ce înseamnă că și voi, copii, trebuie să învățați și să munciți pentru a deveni membri de nădejde ai partidului nostru. De asemenea, părinții sunt rugați să-i învețe pe micii șoimi cum se construiesc avioanele de hârtie, care-l vor avea ca pilot pe dom’ Liviu, iar copilot …
– Pe Ponta, strigă părinții și copiii de cinci ani, laolaltă.
– Pe Tăriceanu, fraierilor ! Iar pentru cei care aleg ca variantă vaporașele de hârtie, să se uite la “Titanic” și să-l pună în locul lui Di Caprio pe Grindeanu.
Din pământ, din iarbă verde, apare Cristoph Daum, amețit de parfumul crinilor. Zice neamțul: -Herr PSD va înclina terenul spre Rusia, deci ne vom califica la Internaționala de la Moscova, pe care opoziția îl numește El Mundo. Apoi cade secerat în fața catedrei.
În Teleormania e nebunie. Carmen Dan aplaudă, Vâlcov îi urmează exemplul, iar Remus Cernea devine ființă non-umană. Neamul se resetează spre anii ’90, când Iliescu făcea apologia capitalismului cu față umană.
Deci, P mare de tipar, S mare de tipar, D mare de tipar. Restul sunt vise , taică, vise.