Bogdan Chitic

Sâmbătă seară, pe Stadionul „Ilie Oană”, la scurt timp după ce publicul ploieștean a putut urmări, în direct, pe cele două tabele ale arenei, victoria Petrolului din meciul tur al barajului de promovare în Liga a III-a, scor 3-0, cu Dentaș Tărtășești, s-a desfășurat gala „Heroes” de kickbox și MMA, din cadrul circuitului „Colosseum Tournament”. În prezența a peste 5.000 de spectatori, amplasați la cele două tribune ale stadionului, dar și pe gazon, în apropierea ringului, în zona VIP, câțiva dintre cei mai cunoscuți luptători români ai momentului și-au măsurat forțele cu sportivi din Slovacia, Grecia sau Olanda, seara încheindu-se cu un mega-concert susținut de trupa Paraziții, puțin după miezul nopții.
În cele mai importante lupte ale serii, ploieșteanul Mihai Tudorie a câștigat meciul pentru centura balcanică WKU împotriva grecului Stefanos Mpaglatsakos, iar un alt erou local, Amansio Paraschiv, primit cu urale de către publicul rămas în arenă până după lăsarea întunericului, l-a învins pe italianul Jordan Valdinocci. O altă victorie importantă a repurtat-o Andrei Stoica în lupta cu slovacul Ivan Bartek, în vreme ce „gladiatorul” Cristian Milea l-a învins, într-un meci extrem de strâns, care i-a pus în dificultate până și pe judecători, pe campionul Greciei, Giannis Boukis.
De asemenea, de remarcat este și succesul obținut de Florin Lambagiu la categoria „-75 kg”, în dauna lui Cristian Stoica, într-un meci contând pentru centura „Colosseum Tournament”.
După gala de la Ploiești, care a adunat un număr record de spectatori în tribune pentru un asemenea eveniment, în România, următorul „show” de acest gen va avea loc pe data de 15 iulie, la Mamaia, într-o confruntare „7 vs 7” între naționalele de luptători ale României și Germaniei, cu ploieșteanul Amansio Paraschiv în postura de căpitan al tricolorilor. Gala de la malul mării se va desfășura la „Idu Arena”, care, în luna aprilie a acestui an, a găzduit și partida de Fed Cup, dintre România și Marea Britanie.