V. Stoica

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să respingă două contestații depuse la interval de trei săptămâni de o societate comercială interesată de încheierea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul de mare viteză Ploiești – Buzău.
SC Techic Consulting Engineering România SRL București contestase – prin două adrese transmise CNSC în luna aprilie, respectiv în luna mai – mai multe prevederi din documentația de atribuire întocmită de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru contractul privind o nouă legătură rutieră între Ploiești și Buzău. Printre cele contestate s-au aflat cerințe de remediere și de eliminare a unor condiții din caietul de sarcini privitoare la documentele care ar fi trebuit elaborate în urma parafării contractului de prestări servicii.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, autoritatea contractantă care a lansat procedurile de achiziție a serviciilor de realizare a studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru tronsoanele de drumuri de mare viteză care ar urma să lege sud-estul de nord-estul țării, a lansat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic în data de 24 noiembrie 2016, dar nici până în prezent nu a avut loc deschiderea ofertelor.
Una dintre cauze a fost și contestarea unor prevederi din documentația de atribuire întocmită de CNAIR, compania de drumuri fiind obligată să tot modifice caietul de sarcini al procedurii de achiziție.