Teatrul “Toma Caragiu” va participa, în perioada 24-25 iunie, la Heidelberg, Germania, la expoziţia Euro-Prahova 2017. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Prahova împreună cu Asociaţia Culturală „Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg cu scopul de a promova imaginea judeţului Prahova la nivel european şi de a contribui la eficientizarea şi dinamizarea activităţilor economice, culturale şi turistice ale judeţului prin crearea unor noi oportunităţi investiţionale şi de afaceri. Teatrul ploieștean va fi reprezentat de Mihaela Rus, directorul general al instituției, şi de artişti ai secţiei Revistă, care vor susţine o serie de momente de teatru, muzică şi dans pe scena de la Bürgerzentrum Kirchheim Heidelberg. La expoziţia Euro-Prahova 2017 vor mai participa reprezentanţi ai Filarmonicii “Paul Constantinescu”, ai Centrului Cultural Prahova, ai Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova şi ai altor instituţii locale de cultură.

Eventualele disfuncționalități la examene pot fi semnalate telefonic

Luni s-a desfășurat proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale, iar astăzi are loc proba de matematică, rezultatele urmând a fi afișate pe 26 iunie. În vederea semnalării unor posibile disfuncţionalităţi în derularea examenului la care participă absolvenții clasei a VIII -a, Ministerul Educaţiei Naționale a pus la dispoziția celor implicați în acest examen linia TELVERDE 0.800.801.100 (număr de telefon apelabil gratuit). Acesta va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8:00 -16:00 (de luni până joi) şi 8:00-14:00 (vineri). În Prahova, cei care constată disfuncționalități la examenele naționale – evaluare națională și bacalaureat – pot apela linia TELVERDE a Inspectoratului Școlar 0.800.816.244. De asemenea, eventualele fapte de corupţie pot fi semnalate și pe site-ul: www.educatiepentruviitor.edu.ro

România a participat la Târgul de Carte de la Ierusalim

Ministrul demisionar al Culturii și Identității Naționale, Ionuț Vulpescu, afirmă într-o postare pe facebook că, datorită prezenței țării noastre la actuala ediție a Târgului Internațional de Carte de la Ierusalim, publicul israelian a văzut o altă față a României decât cea pe care o poate vedea la televizor. „Desfășurat recent, Târgul Internațional de Carte de la Ierusalim a consemnat o participare de excepție a României, menită să marcheze faptul că țara noastră a fost prezentă încă de la prima ediție, din 1963, ca și jubileul a 50 de ani de la reunificarea Ierusalimului. Ca singura țară est-europeană care nu a rupt relațiile cu Israelul în 1967, România și-a onorat tradiția prin prezența la acest târg cu un stand și o delegație de scriitori de cel mai înalt nivel. Astfel, evenimentele găzduite de standul organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale au consemnat lansări de volume semnate de Riri Sylvia Manor, Adrian Alui Gheorghe, Moshe Idel, Ephraim Zurroff și Carol Feldman, un recital al marelui poet Adrian Popescu, dialoguri cu istoricul Victor Neumann și filosoful Sorin Lavric, precum și prezentarea Asociației Scriitorilor Israelieni de Limbă Română”, a scris Vulpescu. El a adăugat că „MCIN „a fost reprezentat de către doamna subsecretar de stat Irina Cajal, iar standul României a fost vizitat de un număr record de cititori”. „Mă bucur că am susținut decizia strategică de a ne prezenta la acest târg de carte cu o echipă atât de bună. Am arătat publicului israelian o altă față a României decât cea pe care o poate vedea la televizor”, a mai scris Ionuț Vulpescu. În perioada 11-15 iunie, la Complexul HaTachana HaRishona, a avut loc cea de-a 28-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Ierusalim.