UE dubleaza valoarea ajutoarelor de stat

Comisia Europeana va majora la 200.000 euro plafonul pana la care subventiile acordate de guverne pentru sustinerea companiilor sau a sectoarelor economice nu sunt considerate ajutoare de stat si nu necesita aprobarea executivului european.
„Noile reglementari vor determina economii de timp si resurse, prin realizarea unei scheme care va permite evitarea notificarii Comisiei, pentru obtinerea de aprobari, si va preveni, de asemenea, efecte negative asupra concurentei”, a declarat comisarul european pentru Concurenta, Neelie Kroes.
Legea va intra in vigoare la inceputul anului 2007 si prevede majorarea plafonului actual, de 100.000 euro.
Subventiile pot fi acordate pe o perioada de trei ani.
Executivul european are decizia finala in privinta ajutoarelor de stat si utilizeaza criterii stricte in procesul de aprobare a acestor sume, pentru a evita eventuale efecte negative asupra concurentei.

Voiculescu vrea garantii de la Tariceanu

Presedintele PC Dan Voiculescu intentioneaza sa se intalneasca, astazi, cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pentru a discuta despre ultimatumul dat de conservatori, potrivit caruia nu vor sustine proiectul de buget pe 2007, daca Guvernul nu le va sprijini initiativele legislative.
Surse din PC au declarat, ieri, ca liderul PC Dan Voiculescu doreste ca la aceasta intalnire sa se stabileasca in ce masura vor fi sustinute de catre Executiv si partidele aflate la guvernare, initiativele legislative ale PC privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea profitului reinvestit.
In functie de deciziile luate in cadrul acestei intalniri, conservatorii vor stabili daca vor vota bugetul de stat pe 2007, au mai precizat sursele citate.
Intalnirea dintre Dan Voiculescu si premierul Calin Popescu Tariceanu ar avea loc in contextul in care parlamentarii doresc sa finalizeze votul la bugetul de stat pe 2007 in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului, de maine.

Functionarii publici, gata sa reia protestele

Functionarii publici nu s-au inteles cu reprezentantii Guvernului nici la intalnirea de ieri, acestia amenintand cu greva daca peste doua zile autoritatile nu le vor face o propunere clara privind majorari salariale incepand cu 1 ianuarie.
Presedintele Aliantei Sed Lex, Vasile Marica, a declarat, ca reprezentantii Guvernului nu le-au propus nimic concret sindicalistilor. „Nu ne-am inteles, nu ne-au propus nimic, nicio suma concreta si au promis ca joi ne vor inainta o oferta scrisa”, a precizat Marica.
In aceste conditii, functionarii publici sunt pregatiti sa declanseze greva generala pe 18 decembrie, a spus liderul sindical. Functionarii publici asteapta ca maine guvernantii sa vina cu o oferta reala de majorare a salariilor, altfel, de luni, va fi blocata activitatea in administratia publica locala in toata tara.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorCEI SAPTE ANI DE-ACASA