Ploieșteanul Valentin Pleșea, vicecampion

Petre Apostol

Ieri, s-a dat startul Campionatelor Naționale de Ciclism pe Șosea, organizate în Prahova, la Bucov. Fosta atletă de performanță Mirela Dulgheru a oficiat deschiderea evenimentului.
Competiția a început cu proba regină, cea de fond a categoriei Elite și U23. Eduard Grosu a fost primul care să încerce o evadare pe traseul de 144 km, pentru a testa terenul doar, fiind ajuns din urmă.
Până la urmă, spre jumătatea cursei, ploieșteanul Valentin Pleșea și Vlad Dobre, urmați la aproape un minut de campionul en-titre Marius Petrache și Emil Dima, Eduard Groșu și Daniel Crista rămânând în urmă. La intrarea în ultimul tur, primii patru sportivi erau grupați, cu fostul ciclist de la CS Petrolul, Valentin Pleșea, în frunte. În final, Pleșea cu Petrache s-au luptat la sprint pentru victorie, cel din urmă având câștig de cauză.
Astfel, ciclistul de la Steaua și-a apărat cu succes titlul național câștigat anul trecut, în vreme ce ploieșteanul Valentin Pleșea a obținut medalia de argint. Dima a completat podiumul, devenind campion la U23.