Cu toții vrem să mâncăm sănătos. De la atenţia pentru alimente nutritive, până la tipuri de zahăr dăunătoare, știm mai mult sau mai puțin ce alegeri ne mențin pe drumul cel bun. Dar este posibil să exagerăm.
Dieteticianul Susie Burrell vorbeşte despre înlăturarea tuturor zaharurilor posibile sau interzicerea tuturor carbohidraţilor, de exemplu, conform mydomaine.com.
Dacă alegem o gamă limitată de alimente – chiar dacă sunt toate neprocesate și cu substanțe nutritive – alegerea poate fi nesănătoasă în sine. Rezultatele sunt în mod neintenționat scăderea în greutate și faptul că avem o dispoziție proastă. Chiar și atunci când alimentele în cauză sunt bune pentru organism, dacă avem o relație obsesivă cu alimentele, alegerile pot fi dăunătoare. Iată patru semne de avertizare:
* Vă simțiţi obosit în mod constant. Limitarea alimentelor pe care le consumaţi poate însemna că lipsesc vitaminele și mineralele esențiale. Când suntem prea agresivi în privința tăierii răului, poate fi posibil să tăiem în mod accidental binele împreună cu el.
* Ne confruntăm cu leziuni recurente. Atunci când corpul nu primeşte energia de care are nevoie pentru a funcționa corect și când suntem obosiți, suntem mai predispuși la accidente și la răni. Corpurile noastre sunt, de asemenea, mai puțin pregătite să îşi revină dintr-o traumă așa cum ar fi dacă am avea o dietă sănătoasă.
* Tenul este tern. Pielea poate dezvălui starea de sănătate a unei persoane. Dacă aţi observat că pielea este mai lipsită de viață, dieta probabil nu acoperă cerinţele organismului. Includerea mai multor alimente în dietă vă poate ajuta să aveţi o stare de spirit mai bună şi o piele cu aspect sănătos.
* Menstruaţie neregulată. Deși este normal ca menstruaţia să-și schimbe ocazional programul, dacă a trecut o perioadă lungă de timp fără menstruație, cauza ar putea fi dieta. Dacă nu mănâncaţi destule alimente, acest lucru influenţează hormonii. Incearcaţi să găsiţi echilibrul, asigurându-vă că aveţi un plan de alimentație durabilă, care oferă diferite tipuri de alimente.