Nicoleta Dumitrescu

„Altul mai frumos n-a putut să găsească şi Dragnea ăsta pentru funcţia de premier? Grindeanu măcar era mai plăcut la vedere!”Acestea sunt doar două dintre remarcile acelora care au analizat, din punct de vedere estetic, chipul lui Mihai Tudose după ce au văzut luni, dată repetitiv pe ecranele televizoarelor, faţa noului premier prezentată într-o ipostază ca şi cum s-ar fi aflat pe faleză, iar între două rafale de vânt, cu ochii mici, încerca să vadă, încreţindu-şi fruntea şi arcuindu-şi sprâncenele, vapoarele aflate pe mare.
Se pare însă că şeful statului, considerând că, vorba aceea, ce este frumos poate trece şi repede, n-a mai vrut să-i ţină în corzi pe Dragnea şi Tăriceanu şi a acceptat ca nominalizarea lor, respectiv Mihai Tudose, să fie noul şef al Guvernului. Că au mai fost şi alte cinci nominalizări, printre care şi două primadone – Olguţa şi Carmen – asta nu se mai pune. Oricum, făcând un pic pe fandosita şi ştiind că revoluţia declanşată de ea, cea cu majorările salariale, a cam făcut ceva valuri inclusiv printre sindicalişti, cea care încă se mai află la conducerea Ministerului Muncii era conştientă, de altfel, că nu putea să ajungă şef peste toţi miniştrii.
Pe de altă parte, chiar dacă, zâmbind duplicitar pe sub mustaţă, Liviu Dragnea avansase posibilitatea ca şi o doamnă să ocupe funcţia de premier, era clar că, după scandalul pe care el însuşi l-a declanşat, susţinut de un cor de social-democraţi/democrate, pe mai multe voci, nu mai putea să continue cu prostiile. Şi a considerat că numai un bărbat poate să fie pus în locul lui Sorin Grindeanu – unul cu mână de fier, pas apăsat şi voce guturală – chipurile ca să ducă la îndeplinire mult trâmbiţatul Program de guvernare.
Numai că această nominalizare, firesc, n-a reuşit să mulţumească pe toată lumea, în condiţiile în care aceasta s-a făcut din rândul acelora care şi-au dat cu stângul în dreptul, la moţiune votând să pice şi Guvernul din care ei înşişi făceau parte. Mai mult decât atât, pe lângă buba cu teza de doctorat plagiată, Mihai Tudose se numără şi printre miniştrii care – a considerat strategul Darius Vîlcov – nu şi-au dus la îndeplinire sarcinile.
Şi-atunci, o fi mai bun ca premier?
Rămâne de văzut! Oricum, rămâne de văzut şi care dintre miniştrii care şi-au retras demisia – solicitarea de plecare din Guvern fiind făcută, iniţial, ca o formă de protest, după cum chiar ei au trecut, negru pe alb, în cererea de revenire la post – se vor regăsi în noul cabinet guvernamental.
Pe de altă parte, având în vedere faptul că, deja, unii dintre miniştri şi-au exprimat intenţia de a-şi continua activitatea, plecând de la considerentul că o dată (demisia din guvern, dar şi faptul că nu le-au ieşit prea bine sarcinile care le aveau de îndeplinit) nu se pune, e clar că, după atâta circ, pornit în interiorul principalului partid aflat la putere, în Palatul Victoria este posibil să fie ceva vechi, dar cu faţa vopsită! O fi bine, o fi rău?! Cert este că această situaţie este rezultatul alegerilor din decembrie 2016. Şi de-abia a trecut o jumătate de an de atunci!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINFOMEDICA
Articolul următorTelefoane si adrese utile