Bogdan Chitic
Astăzi, fostul căpitan al primei reprezentative de baschet a României şi al multiplei campioane CSU Asesoft Ploieşti, Cătălin Burlacu, împlineşte frumoasa vârstă de 40 de ani. Considerat unul dintre cele mai bune produse ale baschetului autohton de după Revoluţie, Burlacu – a cărui carieră formidabilă cuprinde numeroase titluri de campion în Liga Naţională, cu West Petrom Arad şi CSU Asesoft Ploieşti, Cupe ale României, dar şi trofeul FIBA Europe Cup, în 2005, alături de formaţia prahoveană, precum şi o Cupă a Italiei, alături de Air Avellino, în 2008 – şi-a încheiat cariera la finalul sezonului trecut, asta după ce, în ultimele două ediţii de campionat, a evoluat în tricoul celor de la SCM U Craiova.
Actualmente în staff-ul echipei naţionale, în calitate de colaborator al selecţionerului Marcel Ţenter, care pregăteşte participarea la Campionatul European de anul acesta, competiţie ce-şi va consuma un episod şi în ţara noastră, la Cluj, Burlacu rămâne o figură proeminentă pentru baschetul românesc, pe care l-a slujit, ca jucător, în cei peste 20 de ani de carieră şi căruia, în curând, îşi va dedica activitatea şi priceperea şi din calitate de manager.
Burlacu şi-a început cariera în oraşul său natal, Iaşi, în 1997, şi înainte de a semna cu CSU Asesoft, în 2003, a petrecut două sezoane la West Petrom Arad. A mai evoluat în Germania, la Brandt Hagen, în Estonia, la BC Kalev, şi în Italia, pentru Air Avellino.