Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute, pe stadionul „Aurora” din Băicoi, a avut loc turneul final din Circuitul Național de MiniRugby la categoria U14. Gazda turneului a fost CS Aurora Băicoi, alături de echipa prahoveană mai luptând pentru medaliile puse în joc încă 11 formații din țară.
Cele 12 echipe prezente la turneul final organizat la Băicoi au fost repartizate în patru grupe a câte trei formații fiecare, în faza preliminară, disputată vineri. Câștigătoarele grupelor au avansat, apoi, în semifinale, continuând cursa pentru medalii, iar celelalte echipe au jucat în meciurile de clasament, locurile 5-12, faza finală având loc sâmbătă.
CS Aurora Băicoi a obținut calificarea în semifinale, după ce a câștigat ambele partide disputate în grupa C, învingând, mai întâi, pe Dinamo CSȘ 6 București, cu 10-0, după care a trecut și de CSȘ Bârlad, mai greu, scor 10-7.
7-aÎn penultimul act, echipa prahoveană a întâlnit pe CSA CSȘ Steaua București, câștigătoare a grupei B, trupa din Capitală reușind să se impună, scor 10-3. Astfel, micuții rugbiști din Băicoi și-au disputat medaliile de bronz într-un duel cu Rugby Team Constanța, care pierduse în semifinale meciul cu CSO Pantelimon.
CS Aurora Băicoi a trecut peste dezamăgirea înfrângerii din semifinale, reușind să se mobilizeze și să aducă medaliile de bronz în palmaresul clubului prahovean, după un meci câștigat cu scorul de 10-5.
După succesul înregistrat în duelul cu gazdele competiției, CSA CSȘ Steaua a câștigat și finala mare, cu CSO Pantelimon, scor 21-12, ajudecându-și, astfel, titlul în Circuitul Național de MiniRugby, cu victorii pe linie.
Ar fi de menționat și faptul că, în prima zi a competiției, a avut loc o accidentare gravă, în care au fost implicați doi copii de la Triumf-Șoimii București, printre care și Andrei Ponta, fiul fostului prim-ministru al României, Victor Ponta, care a suferit un traumatism cranio-cerebral.
Celălalt jucător accidentat este Horia Radu, care, din ultimele analize, ar fi suferit un traumatism în zona cervicală. Accidentarea celor doi s-a produs la o fază de joc din timpul meciului pe care echipa bucureșteană îl disputa cu Rugby Team Constanța, câștigat de formația de la malul mării, amândoi fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Prahova, iar în prezent se află în afara oricărui pericol.

Rezultate
Faza preliminară
Grupa A
RC Grivița – F. P. Baia Mare 14-10
CSO Pantelimon – RC Grivița 38-0
F.P. Baia Mare – CSO Pantelimon 0-38
Grupa B
CSC Mihail Kogălniceanu – CSȘ Unirea Iași 15-10
CSA CSȘ Steaua – CSC Mihail Kogălniceanu 24-0
CSȘ Unirea Iași – CSA CSȘ Steaua 5-12
Grupa C
Dinamo CSȘ 6 București – CSȘ Bârlad 10-0
CS Aurora Băicoi – Dinamo CSȘ 6 București 10-0
CSȘ Bârlad – CS Aurora Băicoi 7-10
Grupa D
Triumf-Șoimii – Gura Humorului 12-7
Rugby Team Constanța – Triumf-Șoimii 11-0
CSȘ Gura Humorului – Rugby Team Constanța 0-17

Semifinale
CSO Pantelimon – Rugby Team Constanța 7-3
CSA CSȘ Steaua – CS Aurora Băicoi 10-3
Meciuri de clasament 5-12
F.P. Baia Mare – CSȘ Gura Humorului 0-19
CSȘ Unirea Iași – CSȘ Bârlad 5-12
RC Grivița – Triumf-Șoimii 0-12
CSC Mihail Kogălniceanu – Dinamo CSȘ 6 București 0-13

Faza finală
Meci pentru locul 11: F.P. Baia Mare – CSȘ Unirea Iași 0-15
Meci pentru locul 9:
CSȘ Gura Humorului – CSȘ Bârlad 14-12
Meci pentru locul 7:
RC Grivița – CSC Mihail Kogălniceanu 0-24
Meci pentru locul 5:
Triumf-Șoimii – Dinamo CSȘ 6 Buc. 5-19
Finala mică: Rugby Team Constanța – Aurora Băicoi 5-10
Finala mare: CSO Pantelimon – CSA Steaua 12-21