F.T.

Ieri dimineață, mascații de la Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți au descins la șase locații din Ploiești și la una din Tulcea, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda ,,Accidentul”. Polițiștii mehedințeni au fost ajutați în efectuarea perchezițiilor de angajați ai IPJ Prahova, precum și de angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor și ai Direcției de Operațiuni Speciale.
Acțiunea a avut loc pentru completarea datelor dintr-un dosar în care, până în prezent, prejudiciul estimat se ridică la 13.500 euro şi aproape 50.000 de lei. Potrivit unui comunicat al Poliției Române, “în luna mai a.c., persoanele bănuite ar fi săvârşit opt infracţiuni de înşelăciune, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Acestea ar fi indus în eroare victimele pe care le contactau telefonic şi le spuneau că o persoană apropiată a produs un accident rutier grav. Pentru înlăturarea consecinţelor penale ale accidentului, precum şi sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenţia personalului medical, victimelor le-au fost solicitate sume cuprinse între 15.000 – 20.000 lei şi 13.500 de euro, banii fiind ridicaţi de complici”.
Patru persoane au fost ridicate și duse cu dubele la Poliția din Mehedinți, pentru a fi audiate, anchetatorii urmând să dispună ce măsuri se impun a fi luate: continuarea cercetărilor cu suspecții în libertate sau în stare de reținere.