Petre Apostol

Una dintre federaţiile din România care se dezvoltă tot mai mult este cea de triatlon, care începe să cunoască o extindere şi în judeţul Prahova. După ce preşedintele forului de specialitate l-a cooptat în echipa sa pe un ploieştean în calitate de secretar general, de curând judeţul nostru s-a îmbogăţit şi cu şase instructori de specialitate.
Federaţia Română de Triatlon a organizat la Izvorani un curs de instructori, la care au predat doi antrenori internaţionali. Iar după două zile intense de cursuri au absolvit 31 de persoane, care au devenit instructori de triatlon acreditaţi de forul naţional. Dintre proaspeţii deveniţi instructori recunoscuţi de federaţie, şase sunt din Prahova: trei din Câmpina şi trei din Ploieşti.
Astfel, se pare că în viitorul apropiat triatlonul se va dezvolta tot mai mult şi în Prahova, iar despre această disciplină sportivă trebuie spus faptul că este inclusă şi în programul Jocurilor Olimpice de vară, începând cu ediţia din anul 2000, de la Sydney (Australia).