Campionatele organizate de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova, ediţia 2016-2017, vor rămâne în istorie drept „adiacente” unui sezon în care simbolul fotbalului prahovean, Petrolul a evoluat în „judeţ”.
Nu a fost prima dată (acelaşi lucru s-a întâmplat, într-un fel, şi după fuziunea din 2003, când adevăratul Petrolul a fost trimis la judeţ, în Divizia B, cum se numea atunci), dar, sperăm să fi fost ultima, mai ales că, acum, „a fost vorba despre altceva”.
Mii de spectatori prezenţi la meciuri, etapă de etapă, o mediatizare cu mult peste „medie”, ambiţii, mulţi fotbalişti „cu CV” – Petrolul a avut chiar şi şase foşti jucători de prim eşalon naţional, concomitent, în teren – prezenţi în întrecerea „de amatori” au fost bornele unui campionat judeţean pe care echipa fanion l-a încheiat fără eşec.
A fost un an în care s-a mers, în pemieră, pe un sistem competiţional structurat pe trei eşalone valorice (o serie de Liga A, una de Superligă şi şase de Liga B), şi, foarte probabil că va rămâne şi singurul sezon cu o astfel de structură, din noul sezon urmând să se revină la 4 niveluri (reintroducîndu-se şi Liga C).
Iată cum s-a prezentat „tabloul final” al celor 8 campionate, seperate, organizate de către forul de pe strada „Pielari”, care, cu aproape 120 echipe încrise în competiţie, rămâne în topul naţional la acest capitol.
Din păcate, în continuare, reprezentarea la nivel de „FRF” suferă, promovarea Petrolului fiind „anulată”, la numericul echipelor prahovene în competiţiile naţionale, de retrogradarea Boldeştiului.