Petre Apostol

Partea a doua a Campionatului Național de Viteză în Coastă se apropie să înceapă, iar aceasta va debuta săptămâna viitoare, cu tradiționala etapă de la Sinaia, intitulată Trofeul Sinaia Forever. Organizatorii competiției de la Sinaia au prezentat, de curând, afișul etapei, una care va putea aduce multe modificări în clasamentul general, mai ales că situația în momentul de față este una foarte strânsă între primii cinci piloți.
Chiar în etapa precedentă, cea de-a patra a sezonului, liderul ierarhiei a fost schimbat, campionul național din 2015, Paul Andronic, preluând șefia clasamentului, pentru o diferență de doar două puncte.
Runda a patra s-a desfășurat la Reșița, iar aceasta a fost adjudecată de Andrei Dumitrescu, nepotul legendarului pilot Marin Dumitrescu, cel care, în 1950, se impunea la Sinaia, într-o cursă memorabilă. Cu un monopos Tatuus, de clasă D0, Andrei Dumitrescu a câștigat, la Reșița, pentru a doua oară consecutiv, succes care l-a propulsat pe locul al patrulea în clasamentul general, la doar zece puncte în urma lui Paul Andronic (Mitsubishi Lancer Evo V, clasa H4), care a încheiat al treilea etapa respectivă.

TSÎn clasamentul general, în momentul de față, la mijlocul sezonului, campionul la zi Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo IX, clasa H4) ocupă locul secund (sosit al doilea la Reșița), la două puncte în urma liderului, în vreme ce podiumul provizoriu este încheiat de Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evo VIII, clasa H4), care se găsește la egalitate de puncte cu Andrei Dumitrescu.
Al cincilea clasat, bulgarul Lyuben Kamenov (Mitsubishi Lancer Evo VIII, clasa H4), care împărțea prima poziție a clasamentului înainte de etapa precedentă, a ratat șansa de a se desprinde în fruntea ierarhiei, după ce a abandonat la Reșița, din motive tehnice, deși stabilise, în primele două antrenamente oficiale, cel mai bun timp. Astfel, Kamenov a rămas cu 45 de puncte, fiind, acum, la cinci puncte în urma lui Răduț și a lui Dumitrescu, primii piloţi din faţa sa în clasament.
Trofeul Sinaia Forever este programat în perioada 21-23 iulie, cea de-a noua ediție a competiției reprezentând și cea mai specială etapă a campionatului, ca de obicei, fiind singura care se desfășoară pe traseu în totalitate urban. De remarcat că la ediția precedentă de la Sinaia, podiumul a fost exact în ordinea actuală din clasamentul general, asistând şi marele pilot Marin Dumitrescu, ajuns acum la vârsta de 98 de ani (în foto).