• Recomandat de toţi nutriţioniştii la micul dejun sau înainte de culcare, ovăzul îmbunătăţeşte sănătatea şi starea de spirit! Consumat adesea în Marea Britanie, Irlanda, Germania sau în ţările nordice, terciul de ovăz a fost preparat chiar şi de strămoşii noştri. Când veţi merge la cumpărături, veţi constata că există mai multe tipuri de ovăz. De exemplu, ovăzul integral. Acest tip de ovăz este aburit înainte şi de aceea este mai uşor de gătit. Mai mult decât atât, este bogat în proteine, oferind corpului aportul de energie de care are nevoie zilnic. Ovăzul scoţian Aceste cereale sunt bogate în nutrienţi şi au o textură fină. Odată combinate cu apă fiartă, devin cremoase şi uşor de preparat. De aceea, ovăzul scoţian este consumat de sute de ani, dinainte ca moara de măcinat cereale să fie inventată, potrivit Click pentru femei.

• Studiile arată că peste 70% din persoanele de peste 65 de ani vor dezvolta mai devreme sau mai târziu cataracta, principala cauză de orbire, din lume. Momentul apariţiei bolii poate fi marcat de semnul cunoscut sub numele de „bucuria de scurtă durată” , mai exact momentul în care pacientul constată o îmbunătăţire a vederii şi renunţă la purtarea ochelarilor. Desigur, în scurt timp, persoana afectată constată scăderea vederii şi încearcă, în zadar, schimbarea ochelarilor. Acesta este momentul în care pacientul trebuie neapărat să consulte un oftalmolog. Cataracta cauzează anumite tulburări vizuale. Printre acestea se numără: vedere tulbură, neclară sau dublă, disconfort vizual cauzat de lumina farurilor, a lămpilor sau a luminii soarelui, vederea neclară a culorilor, precum şi trecerea frecventă de la ochelari la lentile de contact, scrie doctorulzilei.ro.

• Pentru majoritatea bărbaţilor, băuturile alcoolice fac parte din „meniul de distracţie al verii” şi sunt nelipsite la ieşirile cu prietenii. Totuşi, căldura specifică sezonului estival nu face casă bună cu alcoolul, pentru că, se ştie, acesta deshidratează extrem de rapid şi intensifică senzaţia de sete, determinând un consum şi mai mare de alcool, care poate avea efecte extrem de nocive asupra organismului. Poate că sună ciudat, dar încercaţi să respectaţi o regulă esenţială: beţi o bere, un pahar cu vin abia după ce v-aţi potolit setea cu apă, pentru că acesta este singurul lichid care vă potoleşte setea cu adevărat şi vă înlocuieşte electroliţii pierduţi prin transpiraţie, scrie CSID.ro. Sau, dacă doriţi ca efectele alcoolului să nu vi se urce la cap, beţi un pahar cu apă după fiecare băutură alcoolică. Această metodă nu numai că va menţine echilibrul hidric al organismului, ci va preveni şi stările de mahmureală de a doua zi, oferindu-i corpului suficient timp pentru a procesa alcoolul consumat, scrie Descoperă.