La „dispariţia” echipelor importante din fotbalul românesc, care au ajuns la faliment din cauze diverse, cel mai mare pericol care există este acela ca încercarea de „a o lua de la capăt” să ducă la apariţia… mai multor echipe!
S-a întâmplat la Rapid, unde, după dispariţia echipei, au apărut vreo… patru grupări care speră să devină „noul Rapid”, care au activat anul trecut în ligile inferioare bucureştene sau ilfovene (!), fără a mai pune la socoteală posibilele combinaţii despre care se vorbeşte acum – gen FC Voluntari sau o nouă echipă, dependente de Primăria sectorului 1! Adică Rapid este numai unul, în spirit, dar se poate ajunge şi la… 5-6 echipe!
Acum, ultima „dispărută celebră”, pe listă, este FC Braşov, unde se prefigurează un război de toată frumuseţea, cu vreo patru-cinci tabere care doresc să devină … Steagul Roşu!
Şi la Ploieşti, acum un an, a fost un astfel de potenţial pericol, pe axa Petrolul 52 – CSM – Petrosport existând, la un moment dat, „diverse posibilităţi”, dar pericolul de a avea mai multe echipe care să reclame aceeaşi identitate a trecut! Petrolul este o singură echipă, dar nimic nu le împiedică pe celelalte să încerce să-şi creeze propria identitate sportivă!