Petre Apostol

De duminică, se va da startul celei de-a XIV-a ediţii de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), organizată la Gyor, în Ungaria. România trimite la competiţia din ţara vecină o delegaţie de 77 de sportivi şi 23 de antrenori, la opt discipline sportive.
Printre reprezentanţii tricolori se regăsesc şi cinci sportivi şi doi antrenori din Prahova, anume: Andreea Lungu (atletism), Isabela Dragnea (handbal), Clara Spânu (înot), Paul Onofrei şi Andrei Pîrloga (ambii, la judo); profesoara Mihaela Marin (atletism), profesorul Toma Miriţescu (înot).
Dar, ţara noastră va fi reprezentată la competiţia olimpică şi de cinci arbitri, la trei discipline sportive, iar unul dintre ei este din Prahova. Arbitru internaţional de categorie „A”, prahoveanul Cosmin Cristea va fi singurul român care va oficia în cadrul concursului de judo.
Acesta nu se află la prima competiţie internaţională majoră, participând, de asemenea, şi la Campionatele Europene de cadeţi şi juniori.

Departe de podium, la Cupa Europeană U21

CSM CFR CSŞ Ploieşti a avut reprezentanţi, de curând, la etapa de Cupă Europeană desfăşurată la Paks (Ungaria), rezervată juniorilor (U21). Dintre sportivii ploieşteni, doar Răzvan Ciolan a ajuns în fazele superioare, la categoria 81 kg, acesta învingându-i pe Gabriel Traversy (Canada) şi Anthony Kouros (Australia), dar a pierdut, finala grupei preliminare, cu Roland Goz (Ungaria).
Astfel, a evoluat în recalificări, câştigând primul meci, cu Daniel Stamm (Germania), însă a cedat cu Adrian Gondia (Puerto Rico), ratând calificarea în finala pentru medalia de bronz.
Ceilalţi doi sportivi ploieşteni au pierdut în primul tur, Cătălina Şchiopu cu Titanilla Abrahom (Ungaria), la categoria 52 kg, iar Marian Tănase cu Marin Franusic (Croaţia), la categoria 66 kg.