HC Zalău a reluat pregătirea în perspectiva noului sezon cu o echipă întinerită față de sezonul trecut, în care a obţinut medalia de bronz. Gheorghe Tadici mizează pe jucătoare tinere și este de părere că federația ar trebui să impună tuturor echipelor să folosească timp de 60 de minute o jucătoare de maximum 21 de ani.
În linii mari, Gheorghe Tadici a reușit să păstreze nucleul de bază al echipei, iar singura pierdere importantă este cea a Teodorei Bloj, plecată la Corona Brașov. Fostul selecționer a decis însă să nu transfere jucătoare cu nume în această vară, ci să aducă tinere.
„Mergem pe junioare, suntem una din puținele echipe formate 100% din românce. Cineva trebuie să și crească, pentru că dacă toți am aduce străine din lumea întâi, a doua sau a treia, în 4-5 ani reprezentativa s-ar duce în jos. Propun de opt ani ca echipele din Liga Națională să fie obligate să folosească timp de 60 de minute o jucătoare sub 21 de ani și să aibă în lot minimum patru jucătoare sub 23 de ani, pentru a încerca să facem ceva și pentru handbalul românesc, nu doar să antrenăm și să plătim jucătoarele altor țări. Ce e mai trist e că jucătoarele sunt ținute pe banii autorităților. Din bani privați nu mă interesează pe cine aduc, dar să nu aducă jucătoare străine pe banii de la primării. Comunitățile au și alte probleme mult mai grave”, afirmă Gheorghe Tadici.
În această perioadă de pregătire, HC Zalău are programate două meciuri de verificare la Sânnicolau Mare, cu Bekescsabai (11 august) și Siofok (12 august), două meciuri în Ungaria, cu Bekescsabai (13 august) și Szeged (14 august), un turneu la Zalău (18-19 august) la care au fost invitate Bekescsabai, Kisvardai și HCM Râmnicu Vâlcea și un turneu la Kisvardai, unde vor mai participa Iuventa Michalovce și Ferencvaros.