F. T.

Nu, nu este vorba despre un remake al filmului cu acelaşi nume, inspirat de cartea lui Alexandre Dumas, ci despre o întâlnire care a avut loc la Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zagnescu” din Boldeşti- Scăeni. „Momente încărcate de emoţie la instituţia noastră, acolo unde absolvenţii din promoţia 1997 de maiştri militari auto s-au revăzut după 20 de ani de la terminarea şcolii”, precizează, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ subordonate MAI, Viorela Nicolescu Sava.
Şi pentru ca momentul să capete semnificaţia unui adevărat tablou de familie, la întâlnirea care a avut loc la sfârşitul săptămânii (sâmbătă, 22 iulie 2017), au fost prezenţi atât absolvenţi ai Şcolii de Pompieri din Boldeşti, cât şi membri ai familiilor acestora.

SC BS

„Foştii elevi au vizitat şcoala, apoi au intrat în clasa unde în prezent învaţă maiştri militari. A fost strigat catalogul, iar fiecare dintre absolvenţi a împărtăşit o amintire din vremea în care erau elevi.Şeful de promoţie, maior Vrăbioiu Bogdan, în prezent făcând parte din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Şerban Cantacuzino» al judeţului Prahova, a retrăit momentele de emoţie şi nostalgie specifice unei astfel de revederi, acestea fiind completate de satisfacţia unor merite care i-au fost recunoscute de-a lungul carierei sale de pompier-salvator. Nu în ultimul rând, de faptul că şi-a revăzut numele scris pe placa de onoare a şcolii”, se mai precizează în comunicatul semnat de Viorela Nicolescu Sava.
„Pe parcursul celor trei ani de studiu, a fost şi frumos şi greu. Pe acea vreme, şcoala nu arăta aşa, atât baza materială cât şi cea logistică nu erau aşa bine puse la punct, au fost nişte ani care ne-au marcat frumos şi pozitiv sufleteşte”, a declarat maiorul Vrăbioiu Bogdan, în cadrul evenimentului care a avut loc sâmbătă.
Însă, dincolo de astfel de momente încărcate de emoţie, rămâne în urmă dar este şi de actualitate lupta de zi cu zi a absolvenţilor Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti-Scăeni pentru salvarea vieţilor omeneşti.