• Adesea, oamenii nu aleg corect alimentele pe care să le consume la micul dejun şi astfel pierd beneficiile mâncatului pe stomacul gol. Lipsa de timp ne determină de multe ori să ne mulţumim cu un covrig sau cu alte produse de patiserie, care nu sunt deloc indicate la primele ore ale zilei. Acest obicei trebuie neapărat schimbat, deoarece consumarea alimentelor potrivite pe stomacul gol oferă energia de care avem nevoie, dar şi mineralele şi vitaminele necesare unui organism sănătos. Ouăle sunt o sursă importantă de proteine sănătoase şi le puteţi mânca sub orice formă doriţi. Dacă le preferaţi ochiuri, aveţi grijă la cantitatea de ulei pe care o folosiţi, dar şi la tipul acestuia. Afinele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe din lume. Acestea ajută memoria şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui. De asemenea, afinele scad presiunea sângelui. Puteţi consuma afine la micul dejun fie într-o salată de fructe, fie cu iaurt sau cereale, potrivit Divahair.
  • Cercetătorii americani au descoperit că vara este anotimpul insomniilor. Pentru a elabora formula somnului perfect, ei au studiat timp de un an 823 de voluntari de ambele sexe. Iată ce au descoperit! Somnul e o activitate care trebuie „pregătită” cu câteva ore înainte să vă băgaţi în pat. E musai să aveţi o pernă moale şi în cameră să fie beznă. Însă nivelul de stres, gândurile şi tensiunea ridicată sunt elementele care nu ne lasă în pace atunci când vrem să aţipim. Conform studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea de Medicină Feinberg, din Illinois, majoritatea respondenţilor dorm în medie 6 ore pe noapte în loc de 8-9 ore. Lipsa somnului predispune la boli precum diabet, demenţă, Alzheimer şi insuficienţă cardiacă. Pentru a ne proteja sănătatea trebuie: să ne relaxăm înainte de a intra în pat, cu cel puţin o oră înainte de a ne pune la somn, nu trebuie să mai intrăm în contact cu tableta, telefonul sau laptopul, este recomandată citirea unei cărţi, la lumina veiozei şi să nu se deschidă televizorul din dormitor, notează Click.
  • Cauza principală a cancerului pulmonar este reprezentată, la peste 90% dintre pacienţi, de fumat. Statisticile arată că, în rândul bărbaţilor fumători, riscul de apariţie a cancerului pulmonar este de 17%, în timp ce în rândul femeilor fumătoare este de 12%. Persoanele care fumează mai mult de un pachet de ţigări pe zi au un risc de a dezvolta cancer pulmonar de până la 25 de ori mai mare decât un nefumător. Diagnosticarea cancerului pulmonar este dificilă, deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei răceli persistente sau cu tusea cauzată de fumat. În majoritatea cazurilor, afecţiunea este diagnosticată când deja se înregistrează metastaze. Medicii recomandă să vă prezentaţi imediat la medic dacă aveţi în mod repetat următoarele simptome: tuse; spută cu sânge; dispnee; durere; pneumonii sau bronşite repetate; oboseală; lipsa poftei de mâncare şi scădere în greutate sau răguşeală, scrie doctorulzilei.ro.