Petre Apostol

În cea de-a patra zi de concurs de la Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediţie organizată la Gyor (Ungaria), a participat şi atleta prahoveană Andreea Lungu, sportivă care a avut-o alături şi pe antrenoarea sa de la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina, Mihaela Marin, convocată în colectivul tehnic al delegaţiei României.
Singura reprezentantă a judeţului Prahova în lotul tricolor la atletism, sportiva clubului din Câmpina a participat la proba de aruncare a discului, la care este campioană naţională la categoria sa de vârstă. La competiţia de la Gyor participă sportivi născuţi în 2001 şi 2002, Andreea Lungu fiind cea mai mică de vârstă din cadrul probei sale, fiind născută pe 16 iulie 2002.
Sportiva prahoveană deţinea cea de-a doua performanţă europeană a acestui an, înaintea concursului din Ungaria, cu 45.85 metri, obţinută în luna aprilie, la o competiţie desfăşurată în Câmpina, rezultat care a reprezentat şi recordul său personal.
Atletele din cadrul probei au avut programate câte trei aruncări, în prima parte a concursului, după care primele opt clasate dintre cele 13 sportive prezente la start urmau să se lupte pentru medaliile puse în joc. Andreea Lungu a stabilit a cincea performanţă, după trei aruncări, cu 44.12 metri, continuând, astfel, competiţia.
În următoarele trei aruncări, sportiva prahoveană a reuşit să-şi îmbunătăţească performanţa, cu 44.69 metri (realizată în a patra încercare), dar nu a putut urca în clasament, eleva profesoarei Mihaela Marin încheind concursul pe locul al cincilea.
Câştigătoare a fost italianca Diletta Fortuna, cu 50.23 metri (record personal şi cea mai bună performanţă europeană din 2017), podiumul fiind completat de olandeza Alida Van Daalen, cu 48.82 metri (record personal), respectiv de rusoaica Violetta Ignateva, cu 48.34 metri.
În altă ordine de idei, joi a intrat în concurs la Festivalul Olimpic al Tineretului European şi sportivul ploieştean din lotul României de judo, Andrei Pîrloga, de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, grupare coordonată de antrenorul Gheorghe Savu. Din păcate, sportivul ploieştean a pierdut în al doilea meci în cadrul categoriei 73 kg, după victoria cu Renars Hans (Letonia), cedând, apoi, cu bulgarul Dobromir Kalisterski.
Până ieri, delegaţia României obţinuse trei medalii (una de argint şi două de bronz), ocupând locul 28 în clasamentul pe naţiuni.