53 la suta dintre germani ne spun „NU”

Aproximativ 53 la suta dintre germani se opun integrarii Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.
Asa reiese dintr-un sondaj publicat de cotidianul german Die Welt.
Potrivit sondajului, 39 la suta dintre cetateni se pronunta in favoarea acestui demers in timp ce opt procente nu au o opinie in aceasta privinta.

Liberalii transilvaneni vor lideri pe criterii regionale

Reprezentantii a 11 filiale transilvanene si banatene ale PNL s-au decis, ieri, la Cluj, sa sustina la Congresul din ianuarie ideea alegerii de vicepresedinti reprezentand euroregiunile de dezvoltare. Ei vor sprijini si eliminarea incompatibilitatii intre functiile de conducere locale si cele centrale si vor sustine alegerea a 2-4 femei in viitorul organism de conducere centrala.
Liberalii transilvaneni si banateni sustin chiar ca au inaintat comisiei centrale de redactare a statutului propuneri privind includerea in Biroul Permanent Central nu doar a unor vicepresedinti regionali, ci si a unor reprezentanti regionali ai organizatiilor de femei si tineret, cat si a cate unui membru plin si unul supleant desemnati pe aceleasi criterii.

Medicii, platiti sa-si faca datoria mai bine

Medicii de familie vor primi cu 40% mai multi bani de la Casa Nationala de Sanatate in anul 2007, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Declaratia ministrului vine dupa ce Colegiul Medicilor i-a sfatuit pe medicii de familie sa nu semneze contractele pe 2007 pe motiv ca preturile pe care le prevad pentru serviciile medicale sunt prea mici.
„Medicii de familie vor avea in 2007, fata de 2006, incasarile pe punct cu 40% mai mari. Daca medicii de familie isi vor face datoria nu vom mai avea internari nejustificate, vom avea un sistem profesionalizat si nu vom mai cheltui banii nejustificat”, a declarat Eugen Nicolaescu.