Petre Apostol

După medaliile de argint cucerite, de curând, la Gyor, în Ungaria, cu ocazia Festivalului Olimpic al Tineretului European, reprezentativa de handbal feminin U17 a României pare să se îndrepte spre o nouă performanță, de data aceasta la Campionatul European. Competiția continentală a început la finalul săptămânii trecute, în Slovacia, la Michalovce, Naționala tricoloră evoluând în grupa C, care s-a desfășurat . În lotul echipei naționale, antrenorul Ion Ivan a convocat și o jucătoare ploieșteană, Isabela Dragnea (foto, nr. 17), formată la CSM Ploiești. Extremă dreapta, handbalista ploieșteană a participat pentru CSM București în sezonul trecut, devenind campioană națională la junioare I, și a făcut parte, de asemenea, din lotul României la FOTE. La Europenele din Slovacia, echipa tricoloră a început cu un succes în duelul cu Franța, scor 26-23 (11-10), meci pe care l-a controlat în majoritatea timpului, Isabela Dragnea marcând de trei ori. Handbalistele tricolore au realizat, însă, cea mai senzațională revenire de la această ediție de campionat, în meciul al doilea, disputat în compania Suediei. Echipa nordică a dominat prima parte a partidei, conducând la pauză cu scorul de 14-8. Dar, reprezentativa României a întors rezultatul după revenirea de la vestiare, pentru a se impune cu scorul de 24-21, în final, sportiva ploieșteană înscriind, în acest joc, doar un gol.
În ultima partidă a grupei, disputată duminică seară, selecționata tricoloră a încheiat la egalitate cu ultima clasată, Cehia, scor 27-27 (15-16), dar elevele antrenorului Ion Ivan aveau deja asigurată calificarea în faza principală cu maximum de puncte, după ce, anterior, Suedia și Franța încheiaseră la egalitate. În meciul cu Cehia, Isabela Dragnea a fost a doua marcatoare a României, înscriind șase goluri.
Astfel, România și Franța au avansat în faza principală, clasamentul în cele patru grupe fiind următorul:
Grupa A: 1. Germania 6p, 2. Rusia 4p, 3. Olanda 2p, 4. Austria 0p.
Grupa B: 1. Ungaria 6p, 2. Danemarca 4p, 3. Muntengru 2p, 4. Croația 0p.
Grupa C: 1. România 5p, 2. Franța 3p (+2 golaveraj), 3. Suedia 3p (+1), 4. Cehia 1p.
Grupa D: 1. Norvegia 4p, 2. Spania 4p, 3. Slovacia 3p, 4. Serbia 1p.
Primele două clasate din fiecare grupă s-au calificat în faza principală, fiind repartizate în două grupe a câte patru echipe fiecare. Echipa României face parte din grupa M2, pornind, deja, de pe prima poziție, având două puncte, ca urmare a victoriei cu Franța, și fiind înaintea Norvegiei, care are, de asemenea, două puncte, dar cu un golaveraj mai slab (+2 față de +3 al României). Din grupă mai fac parte Spania, a treia clasată, și Franța, ambele fără punct câștigat.
În această fază, tricolorele vor debuta astăzi, în compania Norvegiei, meci programat de la ora 20:30 (ora României), urmând ca mâine, de la ora 18:30 (ora României), să dispute ultima partidă, cu Spania.
În cealaltă grupă, Ungaria (câștigătoare la FOTE) pornește de pe prima poziție, cu două puncte, fiind urmată de Germania (2p), Danemarca (0p), Rusia (0p).

Lotul României:
Portari: Diana Ciucă, Andreea Chetraru, Ana Micu
Extreme stânga: Denisa Vâlcan, Marina Ilie, Oana Căpraru
Interi stânga: Monica Bărăbaș, Andreea Târşoagă, Patricia Moraru
Centri: Ioana Bălăceanu, Andreea Popa
Interi dreapta: Alicia Gogîrlă, Miruna Pica, Irina Neacşu
Extreme dreapta: Isabela Dragnea, Andra Moroianu
Pivoţi: Iuliana Marin, Oana Jipa