Temperaturile vor creşte în perioada weekendului şi la începutul săptămânii
viitoare, în schimb spre sfârşitul lunii valorile termice vor scădea din nou uşor şi vor reveni şi condiţiile de ploaie, potrivit estimării evoluţiei termice a Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În Muntenia, vremea se va încălzi uşor şi treptat, de la o zi la alta, astfel încât, spre weekend, media valorilor diurne va fi în jurul a 32 de grade. În ultimele zile, media maximelor va coborî sub 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în data de 24 august, de la o medie în jurul a 17 grade, la o medie de 12…13 grade. Până spre mijlocul intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în creştere până la medii de 15…16 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere şi în jurul datei de 31 august.
La munte, temperatura aerului va creşte uşor şi treptat, iar spre weekend media valorilor diurne se va situa în jurul a 22 de grade. Săptămâna viitoare temperaturile maxime vor fi în scădere uşoară, până la o medie în jurul a 18 grade.
Astfel, minimele termice vor fi în scădere până la mijlocul săptămânii, de la o medie în jurul a 11 grade, până la valori medii de 5…6 grade. Va urma apoi o creştere spre valori medii de 11…12 grade, iar apoi, până la sfârşitul intervalului, o scădere spre minime, în medie, de 8…9 grade. Condiţii de ploaie vor fi şi ulterior, cu probabilitate mai mare în intervalul 31 august – 2 septembrie.