Sportul înseamnă prezent, viitor, dar nu are nicio valoare fără trecut!
Iar pentru branşa jurnaliştilor sportivi prahoveni, numele profesorului Anastase Vlăşceanu nu trebuie uitat, măcar pentru simplul fapt că zeci de ani a ajutat presa prahoveană, pe care a slujit-o benevol, de cele mai multe ori, a împărtăşit experienţa sa de viaţă deosebită, a ajutat – pur şi simplu – pe toţi cei care au avut nevoie! Cu bunătate, înţelepciune, respect, demnitate, toate la un loc, caracterizându-l pe cel care a fost Anastase Vlăşceanu… „Domn’ Profesor”!
9-dDin iniţiativa onorantă a Asociaţiei Judeţene de Tenis de Masă Prahova, a preşedintelui acestei structuri sportive – preţuitul polisportiv George Iancu, Sala „Indoor Table Tennis” Ploieşti (strada Văleni nr. 141) a găzduit o competiţie omagială – „Trofeul Anastase Vlăşceanu”, deschisă jurnaliştilor sportivi prahoveni.
Dedicat memoriei regretatului slujitor al învăţământului, sportului şi presei sportive prahovene şi româneşti, profesorul de matematică Anastase Vlăşceanu, trofeul turneului de tenis de masă (o „cupă a presei”…) a revenit jurnalistului Daniel Cosarek, „spectaculoasele” dispute având în prim plan şi pe colegii săi Marian Puşcaş, Ionel Luţan, Valentin Lazăr, Sorin Georgescu, Ion Vişan, Gabi Popescu.
Familia regretatului omagiat a fost reprezentată de fiica sa, ing. Cornelia Vlăşceanu Onofrei, şi de unul dintre cei doi fii, ing. Gabriel Vlăşceanu.