Petre Apostol

Dacă România lipseşte de la Campionatul European de volei masculin, care a început de ieri, în Polonia, ţara noastră va fi reprezentată la un adevărat campionat mondial al veteranilor, în acest final de săptămână. România va fi reprezentată de către echipa Tricolorul LMV Ploieşti la Global Cup, competiţie care adună la start, pe bază de invitaţie, cele mai valoroase formaţii de volei veterani din lume, la Loutraki (Grecia), Aguas de Sao Pedro (Brazilia) şi St. George (Statele Unite ale Americii).
Tricolorii vor participa la categoria +45 ani, care se desfăşoară în Grecia, la Loutraki, oraş în care echipa ploieşteană are amintiri frumoase, fiind locul în care, în 2014, a câştigat o competiţie de veterani organizată de Federaţia Elenă de Volei.
Ploieştii au fost repartizaţi în grupa A, alături de reprezentantele Italiei, Canadei, Elveţiei şi Greciei, în grupa B făcând parte echipe din Brazilia, Israel, Statele Unite ale Americii, Polonia şi Norvegia. Echipele clasate pe poziţiile 2 şi 3 vor obţine calificarea în playoff, unde se vor confrunta pentru prezenţa în semifinale, în care câştigătoarele vor întâlni primele formaţii din ierarhia celor două grupe.
Finalele sunt programate duminică – de la ora 17:15 meciul pentru medaliile de bronz, iar de la ora 19:45 partida pentru medaliile de aur.
Lotul care va reprezenta Tricolorul LMV Ploieşti şi, totodată, România la Global Cup este format din următorii jucători: Marian Anton (jucător/antrenor), Dacian Alecse (căpitan), Florin Vasile, Laurenţiu Neagu, Marian Mateescu, Mihail Georgescu, Jean Bunea, Adrian Vasilescu, Zawadsky Dariusz (invitat special din Polonia). De menţionat că din echipă lipsesc doi componenţi importanţi – Daniel Mocanu (care este plecat, în această perioadă, în Statele Unite al Americii) şi Marius Ştefurac (din motive personale).
La ediţia precedentă, desfăşurată în 2015, campioană a devenit echipa din Statele Unite ale Americii, podiumul fiind completat de Ungaria, respectiv Elveţia.