FC Petrolul – Viitorul Domnești, astăzi, ora 20:00

Bogdan Chitic

Artizana unei campanii spectaculoase de transferuri, în vară, la scurt timp după ce „planetele” au început să se alinieze corespunzător în viața echipei fanion a Ploieștiului – obținerea mărcilor, a siglei și a palmaresului, promovarea în Liga a III-a și realizarea primelor mișcări pe linia de marketing, prin achiziționarea unui autocar și colantarea acestuia cu însemnele clubului, formația antrenată de Tavi Grigore a luat deja pulsul primelor partide oficiale din noul sezon. Și l-a luat chiar sârguincios și apăsat, victoriile cu Regal București, 8-1, și Urban Titu, 2-0, oferindu-le petroliștilor șansa de a avansa pe tabloul național al Cupei României, acolo unde Cl. Tudor și compania speră să aducă, în toamnă, un adversar de Liga I la Ploiești. Acum, însă, „galben-albaștrii” își îndreaptă atenția 7-bcătre obiectivul principal – campionatul Ligii a III-a, unul de anduranță, întins pe durata a 26 de etape, în care „piedici” de orice fel nu vor întârzia să apară, mai devreme sau mai târziu, dar în slujba căruia găzarii își pun toată priceperea și motivația, pentru ca, peste un an, să fie cu un pas mai aproape de revenirea în elită.
După ce, marți seară, au depășit pe Urban Titu în turul al II-lea al fazei naționale a Cupei României, „lupii” speră într-un debut similar, în fața propriilor fani, și în campionat, adversara din această seară, Viitorul Domnești, prezentându-se drept o formație destul de solidă și omogenă, al cărei parcurs din ultimele sezoane dovedește din plin acest fapt. Echipa antrenată de Virgil Andronache vine după o ediție în care a încheiat pe poziția secundă, la distanță apreciabilă, e drept (11 puncte!), de campioana Metaloglobus București, de subliniat fiind cele șase victorii consecutive cu care ilfovenii au încheiat campionatul, vara aceasta.
Formată pe scheletul fostei campioane naționale la juniori republicani, generația 1996, a Sportului Studențesc, formația din Domnești a dispus în vară, în două meciuri amicale, de două dintre colegele de serie, Voința Saelele, scor 1-0, și Concordia II Chiajna, scor 2-1, în condițiile în care, în vară, lotul ilfovenilor a traversat o serie de modificări importante.

Rotația cadrelor, pe „Ilie Oană”?

În acest sezon, FC Petrolul beneficiază de un lot compact din punct de vedere valoric, iar problemele pentru stafful tehnic, în alcătuirea garniturii de start, pot apărea tocmai prin prisma unei situații cu care nu mulți antrenori se confruntă, la acest nivel. Cu „dubluri” pe fiecare post, o serie de jucători polivalenți, care pot acoperi mai multe zone ale terenului, dar, mai ales, cu obligativitatea folosirii unui număr de trei jucători „U19”, în permanență, pe teren, antrenorul Tavi Grigore are de realizat unele alegeri deloc la îndemână, înaintea fiecărui meci, fie el de campionat sau cupă.
Marți seară, fundașii laterali Alberto Olaru și Mihai Velisar, precum și atacantul Cosmin Lambru – folosit în flancul drept al liniei de trei mijlocași ofensivi, au fost fotbaliștii care s-au încadrat în categoria mai sus amintită, asta în vreme ce oameni de bază în sezonul trecut, precum Păun sau Stănescu, dar și noii veniți Vagner și Ciocâlteu nu au prins nici măcar banca de rezerve. Situația s-ar putea schimba, însă, în această seară, asta în funcție și de randamentul arătat de petroliști la ultimele ședințe de antrenament, rămânând, totuși, de urmărit dacă sintagma potrivit căreia „echipa învingătoare nu se schimbă” va figura și în „caietul de sarcini” al lui Tavi Grigore, la acest prim joc de campionat.

Astra 2, deplasare la „cameleonul” seriei

Cealaltă echipă prahoveană din Liga a III-a, Astra 2, pregătită de Marius Măldărășanu, Laurențiu Costache și Florentin Rădulescu, debutează în Liga a III-a, unde este printre echipele cu cea mai mică medie de vârstă, dacă nu cumva chiar cea mai tânără, cu o deplasare dificilă și lungă. Probabil chiar cea mai lungă din program, la Saelele – Teleorman, acolo unde joacă de la orele 18:00, cu nou-promovata Voința, care, de ieri, a primit acceptul de a se numi… Voința Turnu Măgurele! De fapt, Saelele, echipă condusă de foștii steliști Paraschiv, Vali Badea și Baciu, a devenit subiect de discuție, prin implicarea politicului, echipa în sine reprezentând, mai degrabă, o necunoscută.