Petre Apostol

Veteranii clubului Tricolorul LMV Ploieşti continuă să reprezinte voleiul prahovean nu doar pe plan naţional, ci chiar la nivel internaţional. De curând, clubul ploieştean a fost prezent la Global Cup – World Senior Volleyball Championships, competiţie la care se participă doar pe bază de invitaţie, la care echipele prezente apără culorile ţării pe care o reprezintă, fiind un adevărat campionat mondial de veterani.
Echipa ploieşteană a participat la categoria +45 de ani, turneu organizat la Loutraki, în Grecia. La categoria respectivă au mai participat reprezentante din Italia, Canada, Elveţia, Grecia, Brazilia, Israel, Statele Unite ale Americii, Polonia şi Norvegia.
Veteranii tricolori au evoluat în grupa A, alături de echipele din Canada, Elveţia, Grecia şi Italia. Câteva probleme din punct de vedere organizatoric au complicat situaţia reprezentanţilor României, care, în prima zi, nu au reuşit nicio victorie şi au avut de disputat trei meciuri.
9-cTricolorul LMV a cedat primul joc cu Italia, în minimum de seturi, dar a opus rezistenţă în următoarele două partide, pe care le-a pierdut în tiebreak, cu echipele din Canada, respectiv din Elveţia, la cel din urmă meci conducând chiar cu 1-0 la seturi.
În a doua zi, tricolorii au reuşit să învingă reprezentativa ţării gazdă, Grecia, scor 2-0, dar a fost insuficient pentru a obţine calificarea în playoff, ocupând locul al patrulea în grupă. Astfel, au ajuns să evolueze în faza pentru locurile 7-10, întâlnind selecţionata din Polonia. Tricolorul LMV a câştigat primul set, însă polonezii au egalat şi s-au impus, ulterior, în tiebreak.
Cum programul ploieştenilor a fost dat peste cap de neînţelegerile organizatorice, aceştia nu au putut rămâne în Grecia pentru a mai disputa ultima partidă, cu echipa din ţara gazdă, având, deja, biletele de avion luate, astfel că au încheiat pe locul al zecelea.
Campioană a devenit Italia, învingătoare în finala mare cu Norvegia, în vreme ce podiumul a fost completat de Israel, care s-a impus în finala mică în disputa cu Statele Unite ale Americii.
Conducătorul clubului ploieştean, care a fost căpitanul echipei la turneul de la Loutraki, Dacian Alecse, a declarat următoarele: „În primul rând, vreau să remarc faptul că, deşi am fost tot timpul în contact cu organizatorii, am fost informaţi despre program doar cu trei zile înainte de startul competiţiei. Noi am achiziţionat biletele de avion cu două luni înainte, după ce discutasem în principiu programul cu ei.Ne-au surprins când am fost informaţi de faptul că avem meci în dimineaţa zilei în care noi trebuia să ajungem de-abia seara. Au modificat acel joc, dar astfel a trebuit să disputăm trei meciuri în patru ore în ziua următoare. Asta şi în condiţiile în care aveam doar nouă jucători, dintre care trei de peste 53 de ani. A fost greu să ne revenim la forma noastră, mai ales că toate echipele aveau jucători valoroşi şi lotul complet. Este important, însă, că am reuşit să evoluăm bine în faţa unor echipe din elita voleiului mondial. Mulţumim sponsorului principal DAAS Group International pentru susţinerea financiară”.
Lotul echipei Tricolorul LMV Ploieşti: Dacian Alecse (căpitan), Florin Vasile, Laurenţiu Neagu, Marian Mateescu, Mihail Georgescu, Zawadsky Dariusz (invitat special din Polonia); Jean Bunea, Adrian Vasilescu, Marian Anton (jucător/antrenor). De menţionat că din echipă lipsesc doi componenţi importanţi – Daniel Mocanu (care este plecat, în această perioadă, în Statele Unite al Americii) şi Marius Ştefurac (din motive personale).