V.Stoica

O a doua sesiune de depunere de cereri pentru obținerea finanțării destinate reparațiilor din unitățile de cult a fost deschisă începând din 1 septembrie de Consiliul Județean Prahova. Astfel, în conformitate cu o hotărâre adoptată de consilierii județeni în luna august, se pot depune solicitări de sprijin financiar pentru diferite lucrări la unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute în România.
Depunerea cererilor de sprijin financiar se poate face până pe data de 11 septembrie, iar în zilele de 12 și 13 septembrie va avea loc evaluarea solicitărilor depuse. La această sesiune de depunere a cererilor de finanțare se pot prezenta inclusiv unitățile de cult care au fost respinse la sesiunea anterioară, putând să obțină bani dacă vor îndeplini criteriile cerute de Consiliul Județean Prahova, printre care se află și o cofinanțare de 10% din partea beneficiarului fondurilor.
Ghidul solicitantului poate fi descărcat de pe pagina oficială a Consiliului Județean Prahova, www.cjph.ro.
Suma rămasă după evaluarea proiectelor din prima sesiune de depunere este de 414.800 de lei, iar sprijinul financiar ce se poate acorda unei unități de cult este de maximum 50.000 de lei.
În prima sesiune de depunere a solicitărilor au obținut finanțare zece unități de cult, deși au fost înregistrate 57 de cereri la Consiliul Județean Prahova. Au obținut finanțare Parohia Sf. Împărați Constantin și Elena – municipiul Ploiești, Parohia Valea Stâlpului – comuna Teișani, Parohia Bughile – comuna Gura Vitioarei, Parohia Romano-Catolică – municipiul Ploiești, Parohia Buna Vestire – municipiul Ploiești, Parohia Matița – comuna Păcureți, Parohia Sf. Nicolae Vechi – municipiul Ploiești, Parohia Belciug – comuna Drăgănești, Parohia Cocorăștii Grind – comuna Cocorăștii Colț și Mănăstirea Suzana – comuna Măneciu.