CSU Suceava a dat lovitura chiar în primul meci al sezonului Ligii Naţionale de handbal masculin, după ce s-a impus cu 29-23 pe terenul echipei HC Dobrogea Sud Constanţa, una dintre favoritele la titlu.
Fără transferuri de top sau jucători de echipă naţională, dar cu un lot omogen, trupa pregătită de Adrian Chiruţ a controlat autoritar jocul de la Constanţa. CSU Suceava s-a desprins la 8 goluri încă din prima repriză (14-6, min. 27) şi a reuşit să gestioneze ca o echipă matură avantajul până la final. Constanţa a fost de nerecunoscut la o săptămână distanţă după ce a învins pe Dinamo Bucureşti în Supercupă. După 9-15 la pauză, gazdele nu au reuşit să se apropie de adversară la mai mult de 5 goluri (17-22, min. 47). La final, Suceava şi-a menţinut avantajul după primele 30 de minute (29-23), iar cele 3 puncte au fost mai mult decât meritate. Constanţa a debutat pentru al doilea an consecutiv cu o înfrângere pe teren propriu, iar acum va avea în faţă un meci şi mai greu, o deplasare la CSM Bucureşti.
Meciul rundei a avut loc la Turda, iar faţă în faţă s-au aflat Potaissa şi Steaua. După un an de suferinţă, formaţia din Ghencea a pornit tare în noul sezon, cu un succes la limită, 22-21, pe terenul unei formaţii unde se obţin foarte greu puncte. Noile achiziţii Martin Vegar şi Stefan Vujic s-au integrat deja în sistemul lui Ovidiu Mihăilă şi au marcat jumătate din golurile echipei. Steaua a câştigat un meci de luptă, pe care l-a început foarte bine, cu 6-2. Portarul Tudor Stănescu a avut la rândul lui un aport important la rezultatul echipei militare.
Campioana Dinamo Bucureşti a intrat în noul sezon cu un succes la 9 goluri la Făgăraş, 32-23 cu echipa locală CSM, dar cele 3 puncte nu au fost obţinute chiar atât de lejer. Gazdele au stat în costa ”câinilor” aproximativ 35 de minute. La pauză, scorul a fost egal, 10-10, Dinamo reuşind să câştige actul secund cu 22-13. Sajad Esteki şi noua achiziţie Descat au înscris fiecare câte 7 goluri