V. Stoica

O nouă etapă de amenajare a Grădinii Botanice de la Bucov – care aparține de Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova – va fi demarată în curând, lucrările presupunând construirea unei sere de producție și de expoziție, dar care va include și o sală polivalentă.
Muzeul Județean de Științele Naturii a estimat la 1,4 milioane de lei fără TVA lucrările de construire a serei care va avea o suprafață totală desfășurată pe parter și un etaj de aproape 500 de metri pătrați. Potrivit documentației întocmite de un birou de arhitectură din Capitală, proiectul este conceput în așa fel încât să poată fi montate instalații performante de ventilație, termice și electrice (panouri solare), care însă nu intră în etapa actuală de ridicare a serei.
Aceasta va avea o formă dreptunghiulară, cu o structură de rezistență din beton armat și din panouri prefabricate tip sandwich.
Construcția va cuprinde trei zone distincte – sera interioară și exterioară, care va cuprinde expoziția și răsadurile (producția de plante), zona de activități polivalente și zona de laborator (cu birouri, grupuri sanitare, spații tehnice).