“Satelitul” Astrei nu a reuşit nici în duelul cu a doua echipă a Mioveniului, din deplasare, să “spargă gheaţa”, după trei etape scurse, elevii lui Marius Măldărăşanu reuşind să adune un singur punct şi, îngrijorător, nu au marcat nici măcar o singură dată!
Din păcate, problemele de efectiv din atac au continuat, Mark Khalil devenind indisponibil din motive medicale, astfel că Măldărăşanu a fost nevoit, din nou, să improvizeze, fără efecte pozitive în joc, meciul fiind unul în care fiecare dintre echipe a aşteptat pasul greşit al adversarei, fără a reuşi să dea o notă ofensivă jocului. Greşeala a venit în tabăra oaspeţilor, astfel că, în min. 77, Ivan a marcat pentru Mioveni II golul care s-a dovedit a fi decisiv, aducător de trei puncte în clasament!
Chiar dacă l-a avut în teren şi pe Vâlceanu, pentru prima dată un jucător de sub comanda lui Edward Iordănescu fiind “detaşat” la echipa secundă, plus ultimele achiziţii – Sebastian Culda şi Raul Găvârliţă – pe banca de rezerve, Astra nu a reuşit să ia nici măcar un punct, astfel că partida din runda viitoare, când “satelitul” merge în a treia deplasare din primele 4 etape – la o altă grupare aflată în suferinţă, Urban Titu, devine un meci foarte important pentru subsolul clasamentului, de unde tânăra grupare ploieşteană speră să iasă cât mai repede.
În acest joc, Astra II a început meciul în formula: Nedelcovici – Mihăilă, Popescu, Vârtej, F. Ioniţă – Chiriac, Pahonţu (cpt), Şerban – Dr. Gheorghe, Kalaitan, Vâlceanu, pe parcurs intrând şi Culda, And. Ioniţă, Barâcă şi Găvârliţă. “Am fost învinşi la capitolul atitudine, lucru care ar trebui să le dea de gândit jucătorilor, pentru că ei ar trebui să aspire la mai mult, nu să se mulţumească doar cu puţin. Avem un singur punct şi mă nemulţumeşte faptul că evoluţia echipei a fost una în scădere faţă de meciurile cu Saelele şi Bradu” – spune antrenorul Marius Măldărăşanu.

Şi Dinu are probleme

Adversara Astrei din runda viitoare, Urban Titu – echipă antrenată de prahoveanul Mihai Dinu – a pierdut şi în această rundă, scor 2-1 pentru Flacăra Moreni (adversara de mâine, din Cupa României, pentru Petrolul), un meci în care prestaţia echipei a rămas răsplătită fără punct câştigat, deşi a fost în creştere, ca nivel. Titu a rămas pe zero în clasament, după trei runde, şi cum o problemă nu vine niciodată singură, fundaşul central luat de la Petrolul Ploieşti – Roberto Alecsandru – este suspendat, după eliminarea din runda precedentă, suspendare care va expira de abia după meciul cu Astra.

Nu e întâmplare

8-cDacă “satelitul” Astrei se apropie cu greu de puncte în Liga a III-a, formaţia din primul eşalon a ajuns în zona podiumului, fosta campioană învingând la Botoşani, clar, scor 3-1, formaţia gazdă. Primul gol al partidei din Moldova a fost marcat de ploieşteanul Romario Moise, aflat la a doua sa reuşită în Liga I (după ce marcase şi golul “de un punct” cu FCSB), acesta având o execuţie tehnică de calitate, cu care a restabilit egalitatea, la Botoşani. Culmea, un alt jucător care sezonul trecut evolua în Liga a III-a, sub comanda lui Marius Măldărăşanu – Silviu Balaure – a ajuns chiar în topul marcatorilor primului eşalon național, fotbalistul “under 21” al Astrei marcând şi în Moldova şi ajungând la “cota 4” în ierarhia marcatorilor!