Petre Apostol

Doi dintre cicliştii de perspectivă din Prahova au fost prezenţi, de curând, cu lotul naţional de juniori al României, la Turul Salonicului, din Grecia. Cei doi sportivi prahoveni prezenţi sub culorile tricolore au fost Gerhard Dumitrescu (CS Conpet Ploieşti), medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de ciclism pe şosea, proba de fond, şi Ionuţ Andrei (CS Petrolul Ploieşti), multiplu campion naţional pe pistă. Amândoi cicliştii prahoveni au reuşit să urce pe podium la proba de fond din cadrul Turului Salonicului, la juniori, care s-a desfăşurat pe distanţa de 140 kilometri. Gerhard Dumitrescu, antrenat de Cornel Popa, a obţinut locul al doilea, în vreme ce Ionuţ Andrei, elevul antrenorului Constantin Ciocan, s-a situat pe poziţia a treia. Competiţia a mai programat şi o probă de contratimp individual, de 5 kilometri, însă sportivii prahoveni au ratat podiumul de premiere de data aceasta.
De remarcat că, la Elite, învingător la ambele probe din concurs a fost Daniel Crista, de la Steaua Bucureşti, sportiv care a trecut şi pe la CS Petrolul în cariera sa. În plus, pentru clubul stelist a concurat şi ploieşteanul Valentin Pleşea, format la Petrolul şi vicecampion naţional de fond, care s-a situat pe locul 6 la contratimp şi pe locul 8 la fond, în cadrul competiţiei din Grecia.

Concurs de ciclism pentru elevi, la Târgşoru Vechi

Mâine dimineaţă, de la ora 10:00, în satul Strejnicu, din comuna Târgşoru Vechi, va avea loc un concurs de ciclism pentru copii. Intitulată „Cupa Strejnicu”, întrecerea este adresată elevilor din comună, începând de la grupa 0 şi ajungând până la clasa a VIII-a.
Startul competiţiei se va da din faţa primăriei din comună, iar traseul este amenajat pe drumul spre Târgşoru Nou, copiii cei mai mari având de parcurs 2 kilometri.