În imposibilitatea de a folosi baza sportivă de la Crângul lui Bot – cantonamentul „istoric” al Petrolului – de zeci de ani, din motive de „birocraţie”, formaţia ploieşteană este pe cale de a-şi găsi, în sfârşit, liniştea, din acest punct de vedere, al pregătirii din ciclul săptămânal.
Fără o locaţie stabilă pentru antrenamente (s-au folosit, doar în ultima perioadă, bazele din Pleaşa, Valea Călugărească, Chiţorani şi „Ilie Oană”), Petrolul are un acord de principiu cu cei de la Conpet pentru a folosi baza din localitatea Strejnic. Una numai bună pentru pregătire, având două terenuri cu iarbă, unul dintre ele chiar foarte bun calitativ, un cantonament cu posibilităţi de cazare pentru jucători, bucătărie, posibilitate de refacere (bazin şi saună), plus o distanţă de parcurs, din Ploieşti, foarte scurtă, sunt atu-uri pentru a se urgenta semnarea contractului de închiriere.
Conform unor surse, preţul pe care Petrolul îl va achita, lunar, pentru chirie, este de aproximativ 2000 de euro, urmând ca reprezentanţii din staff-ul petrolist să se ocupe, imediat după parafarea înţelegerii, de angajarea personalului necesar auxiliar, baza sportivă fiind nefolosită în circuitul sportiv de o perioadă bună, după ce societatea Conpet a suprimat activitatea fotbalistică.

Prima amendă – 2000 de lei

Petrolul a aflat şi sancţiunea primită din partea Federaţiei Române de Fotbal pentru incidentele de la meciul cu Aninoasa, de la care au trecut câteva săptămâni bune. Fiind prima sancţiune din acest an competiţional, clubul a beneficiat de oarecare clemenţă pentru petarde, fumigene şi arderea unui banner în peluză, primind 2000 de lei amendă.

Merge site-ul

De ieri, chiar în ziua meciului cu Flacăra Moreni, Petrolul a lansat şi un nou site oficial al clubului, la adresa https://fcpetrolul.ro . Întrerupt de mai bine de un an, timp în care postările oficiale ale clubului s-au făcut pe reţele de socializare, site-ul se prezintă într-o grafică nouă, urmând să ofere informaţiile oficiale din tabăra galben-albastră.