Este bine să nu ştii ce dedesubturi sunt prin sportul românesc, ce “combinaţii” se pregătesc, ce strategii se “coc” şi ce anomalii se petrec!
Dacă le ştii, măcar o parte dintre ele, şi eşti iubitor de sport, începi să-ţi dai seama, din păcate, că sunt din ce în ce mai puţine şanse ca să mai ai parte de lucruri pozitive, de performanţe, de progres! Amestecul “sport-politică” devine din ce în ce mai nociv, pur şi simplu, iar interesele depăşesc cu mult puterea de înţelegere a unui “om normal”!
Nu vorbim astăzi despre Prahova, deşi ce se petrece în Ploieşti este chiar… strigător la cer! Chiar pe la Federaţia Română de Fotbal încep să ni se pară nişte lucruri “ciudate”. În ultima şedinţă a Comitetului Executiv a “trecut neobservat” referatul prin care se aprobă afilierea unor cluburi de… futsal! Mai precis, două din Dolj, unul din Buzău şi unul din Harghita! Să fie o simplă coincidenţă că înainte de alegerile pentru şefia FRF, care vor fi primăvara viitoare, apar noi membri exact din judeţele mai sus enunţate? Adică de unde provine mare parte din stafful lui Burleanu pe linie de juniori: vezi Geolgău – Craiova, de unde e secretarul general, vezi Bodescu – Rm. Sărat sau din zona “etnică” unde a lucrat Burleanu, în afara fotbalului?
Cine crede că se va schimba ceva să se gândească de două ori!