Nicoleta Dumitrescu

După ce şi-a mazilit primul premier din actualul mandat – şi în momentul de faţă fiind o enigmă motivul adevărat pentru care s-a cerut plecarea lui Grindeanu de la Guvern – PSD pare că este urmărit numai de ghinioane. E ca şi când, asistaţi de pe margine de cei din partidul lui Tăriceanu, social-democraţii ar juca şotron şi, în momentul în care aruncă piatra, nimeresc de fapt în ape tulburi, valurile ajungând din nou, după cum s-a văzut, inclusiv pe la zidurile Palatului Victoria.
Cert este că, în ciuda multitudinii de etichete care s-au lipit pe scandalul în care în centrul atenţiei au fost puse două dintre social-democratele de bază ale partidului – Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb – principalul partid aflat la guvernare nu mai are linişte deloc. Practic, nu este săptămână, uneori şi zile la rând, în care să nu auzi că un ministru este contestat din cauza mai ales a propunerilor pe care le face, ajungând, astfel, ţinta ironiilor celorlalţi politicieni care abia aşteaptă ca unul sau altul dintre cei aflaţi la putere să scoată porumbelul pe gură…
Dând un pic timpul în urmă, cei de la PSD l-au îndepărtat pe Grindeanu după ce, chipurile, s-a ajuns la concluzia că după şaşe luni ca premier nu fuseseră bifate, aşa cum se convenise, punctele trecute în Programul de guvernare. Acum, nici acest mult lăudat document nu mai este ceea ce a fost, având în vedere faptul că nu este zi în care, dinspre ministerele cele mai importante, să nu se vorbească despre alte şi alte noutăţi, „Modificări” fiind titlul care parcă a devenit un soi de lege al acelora care şi-au asumat să fie la conducerea ţării.
Dacă s-ar trage linie – şi nu mai este mult până când se împlineşte un an de când PSD şi-a adjudecat cele mai multe voturi de la electorat la alegerile parlamentare din 2016 – care ar fi marile realizări? Cu siguranţă, Olguţa Vasilescu ar fi prima care ar sări, ca arsă, că partidul şi-a făcut datoria punând în practică promisiunea cu majorarea salariilor din administraţie. Că sunt probleme pe la infrastructură, iar anul acesta nu s-au finalizat autostrăzile anunţate de ministrul Cuc? „Asta-i bună!”, ar veni replica Ministrului Muncii. „Echilibrează cu fericirea angajaţilor din administraţia locală şi a primarilor care, în viaţa vieţilor lor, dacă n-am fi fost noi, cei de la PSD, n-ar fi avut salariile pe care le au acum”, ar mai completa aceasta. „Cum? Că un muncitor necalificat dintr-o primărie are leafa mai mare decât un absolvent de facultate angajat la privat? Dar ce, muncitorul nu e şi el om? N-are şi el dreptul să se ducă la mare în luna august când totul e scump? Ce dacă nu are studii? Cu studiile se ocupă colegul meu de la Educaţie, Pop. Inclusiv la profesori le-au fost mărite salariile! Deci, PSD e partid de cuvânt”, ar completa Olguţa Vasilescu, dacă ar fi contrată de cei care ar vedea minusurile din Programul de guvernare.
Rămâne de văzut însă ce vor face social-democraţii de acum înainte, mai ales după şedinţa de ieri în care au analizat noua piatră aruncată în şotronul ghinioanelor – dosarul Shhaideh-Plumb.
Cert este că norii negri se tot adună deasupra PSD… Asta în ciuda faptului că ministrul Agriculturii pare de cele mai multe ori, ca atitudine, rupt de ceea ce se petrece la centru, neratând nicio ocazie în a-i aduce elogii animalului său preferat, oaia – „acest animal care ne străbate istoria ca un fir roşu”, după cum recent a declarat…

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCURIER ECONOMIC
Articolul următorOful cititorului