• Fumatul are un efect nociv asupra întregului organism, dar şi asupra dinţilor. „Fumatul reduce cantitatea de salivă, aceasta devine vâscoasă şi nu mai produce autocurăţirea cavităţii într-un mod corespunzător. Aşa apar cariile dentare, pătarea dinţilor, nicotina şi gudronul care se încorporează în smalt”, explică stomatologul Florina Dospinescu. De asemenea, o altă problemă gravă este vasconstricţia gingivală (vasele de sânge se îngustează şi nu mai irigă cavitatea orală), care poate avea efecte devastatoare asupra dentiţiei. Când vindecarea este precară apar inflamaţiile gingivale, iar acestea duc la cancerul oral. Acesta are ca factor predominant fumatul, relatează CSID.

• Interpolul a confiscat medicamente contrafăcute şi interzise în valoare de 51 de milioane de dolari în urma unei operaţiuni la care au participat 123 de state, inclusiv România, informează site-ul organizaţiei internaţionale de cooperare a forţelor de poliţie.
Operaţiunea Pangea X, care a vizat comercializarea ilicită pe internet de medicamente şi dispozitive medicale, s-a desfăşurat în perioada 12-19 septembrie în peste 123 de ţări.
În urma operaţiunii au fost arestate peste 400 de persoane, confiscate medicamente contrafăcute şi interzise în valoare de 51 de milioane de dolari şi închise peste 3.500 de site-uri.
Forţele de poliţie au confiscat suplimente alimentare, analgezice, medicamente împotriva epilepsiei şi disfuncţiilor erectile, lentile de contact false, potrivit unui comunicat al organizaţiei internaţionale, cu sediul la Lyon.
Lansată în anul 2008, operaţiunea Pangea a evoluat exponenţial, pornind de la opt state participante în primul an şi ajungând la 123 de ţări în 2017.
• „Niciun aliment nu te slăbeşte. Faptul că se numesc batoane <<de slăbit>> e doar un truc de marketing. Ele pot fi, într-adevăr, integrate într-un program de slăbit, în sensul că, fiind produse controlate prin ceea ce conţin, pot înlocui o masă. Însă nu trebuie să depăşiţi măsura. Dacă le consumaţi în exces, pe post de desert, nu numai că nu slăbiţi, dar chiar vă veţi îngrăşa”, a declarat nutriţionistul Şerban Damian, potrivit Click!