• Deşi la nivelul percepţiei sunt considerate afecţiuni ale bătrânilor, bolile reumatice afectează într-o măsură importantă populaţia activă, tineri şi chiar copii. Categoria bolilor reumatice include peste 200 de forme, în România existând peste 600.000 de persoane (3% din populaţie) care prezintă una dintre formele bolii, printre cele mai frecvente fiind poliartrita reumatoidă, spondiloartritele şi artropatia psoriazică. În cazul durerii de spate de tip inflamator, durata de timp în care se stabileşte diagnosticul corect poate ajunge şi la 10 ani, ceea ce categoric duce la agravarea bolii. Cu cât trece mai mult timp până la începerea tratamentului adecvat pentru tipul de durere de spate de care suferă, cu atât persoana în cauză este mai predispusă unor leziuni ireversibile, care pot avea un impact negativ asupra activităţilor sale zilnice, potrivit Doctorul Zilei.

• Există obiceiuri zilnice care cresc riscul de cancer pulmonar. 1. Grăsimi saturate – un studiu realizat în anul 2017 a constatat faptul că riscul de cancer este asociat cu un consum ridicat de grăsimi saturate la persoane care au renunţat la fumat. 2. Suplimente cu betacaroten – un studiu realizat în 2009 a demonstrat faptul că betacarotenul, ce se găseşte în morcovi, castraveţi sau spanac, conduce la un risc crescut al dezvoltării cancerului pulmonar. 3. Carbohidraţi rafinaţi – zaharurile conţinute în carbohidraţi pot creşte nivelul glicemiei şi pot provoca modificări hormonale care declanşează cancerul pulmonar, potrivit DivaHair.

• Leac pentru zeci de afecţiuni, spanacul creşte vitalitatea, combate oboseala şi îmbunătăţeşte calitatea sângelui. Această plantă este o sursă excelentă de vitaminele K, A, C, B, acid folic, dar şi de magneziu, fier şi mangan. O cană de spanac conţine aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de fibre care ajută la digestie, previn constipaţia, echilibrează zahărul din sânge şi oferă senzaţie de saţietate. Flavonoidele din spanac încetinesc diviziunea celulară în cazul cancerului de stomac şi de piele. Mai mult, planta oferă o protecţie importantă împotriva apariţiei cancerului agresiv de prostată, scrie Click!

• Forma, textura şi culoarea unghiilor reprezintă informaţii despre starea de sănătate. În timp ce unele simptome sunt inofensive, altele dezvăluie boli cronice, inclusiv cancer! Schimbările unghiei, cum ar fi decolorarea sau îngroşarea semnalează afecţiuni ale ficatului sau rinichilor, ale inimii sau ale plămânilor, anemie sau diabet. Sunt câteva simptome importante care ar trebui să vă pună pe gânduri. 1. Afecţiuni hepatice – unghiile devin opace, albe; 2. Boli renale – jumătate de unghie are o nuanţă deschisă (albă) şi cealaltă jumătate este sănătoasă, de culoare roz, potrivit Doctorul Zilei.